spot_img
29.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeScandalul Ursu continuă

Scandalul Ursu continuă

-

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei, a transmis, joi, o scrisoare deschisă despre Dosarul Revoluţiei, preşedntelui Klaus Iohannis, premierului Florn Cîţu, ministrului Justiţiei, Stelia Ion, şi procurorului general Gabriela scutea. ”După 31 de ani de ping-pong cu dreptatea, Secţia Parchetelor Militare şi-a pierdut orice credibilitate”, afirmă Andrei Ursu care are câteva cereri către cei patru oficiali conform news.ro.

- Reclama -

Acesta are trei cereri către cei patru demnitari:

– înfiinţarea Serviciului pentru anchetarea crimelor împotriva umanităţii.

Cu procurori oneşti, având probitatea şi capacitatea profesională de a cerceta cu adevărat crimele de acest fel, inclusiv pe cele de la Revoluţie. Cu procurori mai ales “eliberaţi de frică”.

– să determine Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, si Ministerul Justitiei să predea neîntârziat, conform legii, dosarele Securităţii pe care le mai deţin în mod ilegal, la CNSAS.

– sa ajute IICCMER-ul, pe care Guvernul il are în subordine, si care are ca misiune existentiala investigarea crimelor comunismului – să cerceteze, în sfârşit, ultima şi cea mai sângeroasă dintre acestea: crimele de la Revoluţie. Până acum nu a fost desemnat de către IICCMER nici un cercetător pentru acest proiect. 

”Pentru edificare – în cazul în care mai au dubii asupra rolului Securităţii în diversiune teroristă de după 22 decembrie 1989, – le ofer un document pe care colegii mei l-au identificat recent chiar în dosarul Revoluţiei. E vorba de un raport din 25 decembrie 1989 – ziua executării lui Nicolae Ceauşescu. Semnat de colonelul de Securitate Bălţei Domiţian, adresat şefului sau, Iulian Vlad. Atenţie – e un document pe care procurorii militari îl aveau de mult. Vă invit să-l răsfoiţti, e interesant. Şi apoi, să ne mai întrebăm de ce rechizitoriul SPM din dosarul Revoluţiei – care cu mult efort reuşeşte să nu inculpe NICI UN SECURIST – a ajuns una din marile ruşini ale justiţiei române”, a mai scris Andrei Ursu publicând documentul invocat.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...