Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi-a anulat joi participarea la forumul economic de la Riad, în plin scandal privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează AFP.

”Tocmai m-am întâlnit cu preşedintele Donald Trump şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, şi am decis că nu voi participa la summitul ‘Future Investment Initiative’ din Arabia Saudită”, a indicat Mnuchin joi pe Twitter.

Acest anunţ, care a survenit după o serie de anulări privind participarea unor miniştri şi şefi de companii la reuniunea de la Riad, a provocat imediat o scădere a Bursei din New York.

Numeroase personalităţi economice, inclusiv americane, au renunţat să participe la reuniunea de la Riad, prevăzută pentru 23-25 octombrie, din cauza scandalului care pune în încurcătură puterea saudită.

Jamal Khashoggi, care era îndeosebi colaborator al publicaţiei The Washington Post, nu a mai dat nici un semn de viaţă de când a intrat, pe 2 octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?