spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeSCANDALUL DIN PSD: Ioana Petrescu, omul lui Ponta, sare la Grindeanu: “S-a...

SCANDALUL DIN PSD: Ioana Petrescu, omul lui Ponta, sare la Grindeanu: “S-a dat startul la evaziune?”

-

“S-a dat startul la evaziune?”. Întrebarea aparține fostului ministru de Finanțe Ioana Petrescu.  În opinia acesteia, Guvernul își dorește să colecteze câți mai mulți bani la buget, dar fără să deranjeze Marele Evazionist.

- Reclama -

Petrescu este considerat un apropiat al fostului premier, Victor Ponta.

Într-un articol postat pe blogul personal, Petrescu atrage atenția că planul Cabinetului Grindeanu parcă transmite “un semnal către evazioniști că acum își pot vedea nestingheriți de treaba lor, în condițiile în care, în ultimii trei ani, nu prea au putut să se desfășoare cum și-ar fi dorit.”

“După doar două luni, bugetul gâfâie. Bugetul pentru anul 2017 este fundamentat pe venituri bugetare de 254,717 mld lei, cu 23 mld mari mult decât încasările din anul 2016. Pe primele doua luni ale acestui an, s-au încasat doar 31,9 mld lei, adică cu 0,9% mai puțin decât în primele doua luni din 2016.  Asta înseamnă că deja avem probleme. (…) Veniturile au fost estimate mult prea optimist”, explică ea.

În aceste condiții, premierul nu renunță la cheltuielile din bugetul de stat. O mare greșeală, spune Ioana Petrescu.

“În schimb, autoritățile vin cu un set de măsuri  despre care pretind că ar rezolva problema încasărilor la buget.  (…) Implementarea acestor măsuri nu vor aduce prea mulți bani la Stat pe termen scurt și cu siguranță nu vor aduce 23 mld lei în plus anul acesta, adică cât are nevoie Guvernul pentru a-și respecta promisiunile din buget”, conchide Petrescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img