spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExternePolonia amenință înaintea summitului UE

Polonia amenință înaintea summitului UE

-

Ministrul de externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a avertizat că succesul summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, va fi pus în pericol, dacă Donald Tusk va fi reales preşedinte al Consiliului European.

- Reclama -

Partidul Lege şi Justiţie, aflat la guvernare în Polonia, i se opune categoric lui Donald Tusk, care a ocupat, în trecut, funcţia de prim-ministru polonez, din partea unui partid rival. Guvernul Poloniei şi-a propus propriul candidat la şefia Consiliului European, un europarlamentar polonez puţin cunoscut.

Într-un interviu televizat, ministrul Witold Waszczykowski a declarat că le va spune partenerilor europeni că întregul summit va fi ameninţat, dacă votul pentru realegerea lui Donald Tusk va fi impus. El nu a oferit detalii suplimentare, însă, potrivit unor informaţii din Polonia, Guvernul analizează posibilitatea de a nu semna concluziile summitului, ca modalitate de a protesta faţă de realegerea lui Tusk, transmit corespondenţii BBC.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...