spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăExterneSCANDALOS/ CE forțează țările din Est să primească migranți: 250.000 de euro...

SCANDALOS/ CE forțează țările din Est să primească migranți: 250.000 de euro se va plăti pentru fiecare musulman refuzat/ Ungaria, Polonia și Ungaria DENUNȚĂ ȘANTAJUL/ ROMÂNIA TACE

-

Comisia Europeană a propus, miercuri, un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările Uniunii Europene, statele putând refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitând în schimb contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat.

Comisia Europeană a publicat miercuri o propunere legislativă care prevede reformarea Sistemului Dublin, privind procedurile de azil. Propunerile prevăd activarea unui „mecanism echitabil” prin care cele 28 de state ale Uniunii Europene vor avea cote de primire a refugiaţilor.

Cotele vor fi stabilite în funcţie de criterii precum numărul de locuitori şi situaţia economică. În cazul în care un stat se va confrunta cu un aflux de solicitanţi de azil cu 50 la sută mai mare decât cota stabilită, va putea distribui extracomunitarii în alte ţări.

Un stat poate refuza refugiaţii timp de un an, dar va trebui să achite contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare persoană refuzată.

Proiectul va fi supus dezbaterii în Parlamentul European şi va trebui aprobat de Consiliul Uniunii Europene.

Polonia, Ungaria şi Cehia au anunţat, miercuri, că se opun iniţiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigranţilor pe bază de cote obligatorii.

În cadrul unui comunicat comun, Polonia, Ungaria şi Cehia au respins iniţiativa Comisiei Europene.

„Noua propunere nu are niciun sens, încalcă drepturile statelor membre UE”, a acuzat ministrul polonez de Interne, Mariusz Blaszczak.

„Este vorba de o formă de şantaj. Este o propunere inacceptabilă şi noneuropeană”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...