spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăAnalizeScandaloasa taxă pentru firme dorită de Camera de Comerț/ Deputat PNL: E...

Scandaloasa taxă pentru firme dorită de Camera de Comerț/ Deputat PNL: E neconstituțională

-

Proiectul de lege recent inițiat prin care toate firmele din țară ar trebui să cotizeze obligatoriu, anual, la Camera de Comerț și Industrii, pentru realizarea unui așa-zis catalog al companiilor începe să fie criticată chiar din interiorul coaliției de guvernare, transmite Inpolitics.

”Mai multe modificări și completări cuprinse în aceasta inițiativă au un vădit caracter de neconstituționalitate, încălcîndu-se: dreptul constituțional la libera asociere (art.40), libertatea și dreptul de a exercita o activitate economică (art.45). Mai mult decât atât, inițiativa propune și înrolarea obligatorie a firmelor în „Catalogul firmelor”, impunerea unor taxe obligatorii, ceea ce este de natură să creeze atât confuzie, cât și deficiențe de funcționare în activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului. La scurt timp după înregistrarea acestei inițiative, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a luat poziție publică față de modificările legislative propuse, poziție exprimată într-un comunicat de presă care reflectă și alte efectele negative identificate de această structură asociativă a IMM-urilor din România” afirmă deputatul PNL Ioan Bălan într-o interpelare parlamentară către miniștrii Justiției, Economiei și al Finanțelor.

Bălan cere, totodată, poziții oficiale ale ministerelor în cauză legate de modificarea legii 335/2007 privind camerele de comerț. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img