spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăDezvaluiriBomba în scandalul generalilor din catacombele Azovstal: Ar fi fost 3, dintre...

Bomba în scandalul generalilor din catacombele Azovstal: Ar fi fost 3, dintre care un comandant NATO

-

O știre difuzată marți indica că un general canadian de top Trevor Cadier ar fi fost prins de forțele ruse când încerca să evadeze din catacombele combinatului Azovstal din Mariupol. Informații transmise pe twitter de Ukraine News la sfârșitul lunii aprilie indică că, de fapt, în catacombe ar fi fost 3 generali.

- Reclama -

Potrivit informațiilor din presa rusă, generalul canadian ar fi condus laboratorul biologic nr.1 din Ucraina, unde 18 persoane au lucrat cu virusuri letale. Cadier a fost adus la Moscova unde va fi deferit justiției, transmite canalul ”360”.

Bomba este Roger L. Cloutier Jr., general locotenent al Armatei Statelor Unite, e șeful Comandamentului Terestru Aliat-NATO. Anterior, el a servit ca Comandant al Armatei Statelor Unite Africa și al Forțelor din Europa de Sud.

Despre Cloutier au existat informații și la începutul lunii aprilie că ar fi fost capturat în Ucraina, dar informațiile au fost negate.

Informațiile de acum nu pot fi nici ele confirmate din surse independente.

Oleksandr Stanislavovych Syrskyi (în ucraineană Олександр Станіславович Сирський; născut la 26 iulie 1965) este general colonel și comandantul Forțelor Terestre Ucrainene din 2019.

Trevor John Cadieu s-a născut în Saskatchewan și a crescut în Columbia Britanică. A absolvit Colegiul Militar Regal al Canadei în 1995 și de atunci a servit ca ofițer în forțele canadiene. A fost trimis în Bosnia în 1997, apoi a luptat în Afganistan (mai întâi la Kandahar ca căpitan al unei escadrile de recunoaștere) din 2002 până în 2007, unde este comandantul unei escadrile blindate de Leoparzi în cadrul Batalionului 1 Strike Group al Regimentului Regal Canadian. Între 2010-2012 a fost ofițer comandant al Regimentului Blindat Strathcona. Din 2012 până în 2016, a comandat Brigada 1 mecanizată canadiană. Apoi a comandat forțele canadiene staționate în Iordania. În 2017, a fost numit comandant al Diviziei a 3-a canadiană. Pe 24 iunie 2019, Cadieu a fost numit Director al Statului Major Strategic Unit al cărui aspect de intelligence este esențial pentru realizarea analizelor strategice. A fost numit la sfârșitul lunii august 2021 Comandant al Forțelor Terestre canadiene; dar ceremonia în cadrul căreia urma să-și primească oficial atribuțiile pe 7 septembrie 2021 este anulată în ultimul moment din cauza unei plângeri împotriva sa privind un scandal sexual. În octombrie 2021, a demisionat din armata canadiană după treizeci de ani de serviciu.

La 21 aprilie 2022, presa canadiană a scris despre implicarea sa în războiul din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img