spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightScandal la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pe legea anti legionari/...

Scandal la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pe legea anti legionari/ Șeful ICCMER: Sunt calomniat si amenintat

-

Dispute la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Patru membri ai Consiliului Ştiințific cer schimbarea preşedintelui Institutului pentru declaraţiile pe care le-a făcut despre Legea „anti-legionară”, transmite Digi 24.

Cei patru membri ai Consiliului Ştiințific anunţă că deja s-au autosuspendat din funcţii până când Guvernul îi găseşte înlocuitor lui Radu Preda.

- Advertisement -

Aceştia resping declaraţiile şefului lor potrivit cărora legea anti-legionară, promulgată deja de preşedinte, ar fi o lege pro-comunistă.

Aprecierea este în măsură să jignească memoria tuturor celor care au fost victime ale terorii legionare sau ale dictaturii comuniste, cred membrii Consiliului.

- Advertisement -

Cei 4 sunt: Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Pârvulescu și William Totok.

„Dezaprobăm declarațiile președintelui Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), dl. Radu Preda, care, între altele, susține teza că așa numita lege ‘anti-legionară’ este o lege ‘pro-comunistă’. În consecință, ne autosuspendăm din Consiliul științific al IICCMER până în momentul desemnării unui nou președinte executiv al acestui institut de către Guvernul României”, informează un comunicat de presă semnat de cei patru și transmis luni AGERPRES.

REPLICA LUI RADU PRESA PE FACEBOOK:

Nu credeam ca am sa asist la primele efecte ale incriminarii gandirii, in conditiile in care am sustinut de la bun inceput ca avem nevoie de echilibru si nu de un razboi al memoriilor

Sunt calomniat si amenintat dupa un scenariu de hartuire psihologica, dovada ca metodele din trecut pot fi actualizate fara nicio rezerva

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img