spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomiePutin merge în China pentru o alianță cu Venezuela pentru creșterea prețului...

Putin merge în China pentru o alianță cu Venezuela pentru creșterea prețului petrolului

-

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său venezuelean Nicolas Maduro urmează să discute „posibile măsuri reciproce” în vederea stabilizării preţului mondial al petrolului, în cursul unei vizite în China, săptămâna aceasta, a anunţat Kremlinul luni, relatează Reuters, transmite Mediafax.

- Reclama -

Putin şi Maduro urmează să asiste la o paradă militară la Beijing, care va marca 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Asia.

Un consilier de la Kremlin, Iuri Uşakov, a anunţat că aceste măsuri urmează să fie discutate în cadrul cooperării Moscovei cu OPEC. El nu a oferit alte detalii.

Preţul petrolului, cea mai importantă marfă de export rusă, a scăzut la jumătate faţă de nivelul la care era comercializat anul trecut, sub 50 de dolari pe baril, ceea ce a contribuit la intrarea economiei ruse în recesiune.

Venezuela a contactat alţi membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a îndemnat la organizarea unei reuniuni de urgenţă cu Rusia, în vederea stabilirii unui plan vizând oprirea derutei preţului petrolului la nivel mondial, scria săptămâna trecută The Wall Street Journal.

Rusia, unul dintre principalii producători de petrol din lume, nu este membră OPEC. Moscova şi organizaţia s-au abţinut, până în prezent, să încerce să susţină producţia prin reducerea preţurilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img