spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasămediuScandal între Liviu Dragnea și Robert Negoiță: Ce e circul ăsta?

Scandal între Liviu Dragnea și Robert Negoiță: Ce e circul ăsta?

-

Robert Negoiță a dezvăluit, marți, că va candida la șefia PSD. Anunțul oficial al liderului PSD București a fost precedat de un schimb tensionat de replici cu Liviu Dragnea, despre care Negoiță a afirmat ulterior că nu ar fi deranjat de înscrierea sa în cursa pentru președinția partidului, transmite Radio France Internationale, care prezintă culisele.

- Reclama -

Robert Negoiţă şi Liviu Dragnea au avut un scurt schimb de replici tensionate înainte ca edilul Sectorului 3 să îşi anunţe candidatura la şefia PSD, liderul social-democrat solicitându-i lui Negoiţă să explice de ce a chemat jurnaliştii în sediul partidului şi cerându-i acestuia o discuţie privată, mai spune RFI.

Conferinţa susţinută de Robert Negoiţă nu fusese anunţată oficial de către partid şi nici de către primarul Sectorului 3. Jurnaliştii prezenţi la sediul PSD erau ţinuţi în afara sălii de conferinţe, moment în care Robert Negoiţă a apărut la sediul partidului şi s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, care tocmai părăsea clădirea. Atunci, Robert Negoiţă l-a întrebat pe liderul interimar al partidului dacă poate invita jurnaliştii în sala de conferinţe, pentru a susţine o declaraţie.

Liviu Dragnea l-a întrebat pe Negoiţă despre ce este vorba, afirmând că „nu ştie nimic” despre nicio conferinţă. „Poţi face ce vrei„, i-a spus Dragnea acestuia, însă i-a solicitat o discuţie privată. Robert Negoiţă l-a întrebat din nou pe Dragnea dacă poate invita jurnaliştii în sala de conferinţă, conform postului de radiio.

Ce este circul ăsta!?„, a spus Dragnea, în momentul în care jurnaliştii s-au apropiat de cei doi şi a fost fotografiat. „Te rog frumos, vreau să discut ceva cu tine, nu înţeleg ce vrei să faci”, i-a spus atunci lui Negoiţă. „Vreau să fac un anunţ”, a răspuns Negoiţă. Liderul interimar al PSD şi primarul Sectorului 3 au avut o discuţie privată timp de câteva minute, în urma căreia Robert Negoiţă a invitat jurnaliştii în sediu, iar Dragnea a plecat de la sediul PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, Robert Negoiţă nu a anunţat conducerea centrală a partidului că urmează să susţină o conferinţă de presă.

În cadrul conferinţei de presă, Negoiţă a susţinut că a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, iar acesta nu avut obiecţii. „I-am comunicat că voi candida. Nu-l deranjează. Suntem colegi, ne respectăm reciproc şi competiţia nu face altceva decât să stimuleze”, a spus Negoiţă, în conferinţă.

Negoiță: PSD este într-o situație ”delicată”

Robert Negoiţă spune că va candida la funcţia de preşedinte al PSD întrucât partidul e într-o situaţie „delicată”.

„Premierul a avut prima înfăţişare într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă, iar peste câteva zile avem alegeri”, a declarat Robert Negoiţă.

Alegerea preşedintelui PSD va avea loc pe 11 octombrie, iar congresul pentru desemnarea Biroului Permanent va avea loc pe 18 octombrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img