spot_img
-0.6 C
București
joi, ianuarie 27, 2022
AcasăExterneSERVICIILE SECRETE GERMANE RECUNOSC: Islamiștii RECRUTEAZĂ combatanți dintre refugiați

SERVICIILE SECRETE GERMANE RECUNOSC: Islamiștii RECRUTEAZĂ combatanți dintre refugiați

-

Serviciul de informații interne german s-a declarat marți „preocupat” în legătură cu tentativele mișcării islamiste radicale de a recruta combatanți printre sutele de mii de migranți care sosesc în țară, relatează AFP, conform Agerpres.

„Faptul că islamiștii, sub masca de ajutor umanitar, încearcă să deturneze în scopurile lor situația refugiaților făcând prozelitism și încercând să-i recruteze, ne preocupă foarte mult”, indică Oficiul federal pentru protecția Constituției, într-un comunicat.

„Suntem în special atenți față de tinerii refugiați neînsoțiți, care ar putea fi o pradă ușoară pentru islamiști”, precizează sursa citată, care adaugă, în schimb, că nu există informații credibile care ar sugera că „grupuri jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiați pentru a se infiltra pe teritoriul federal”.

Potrivit serviciului de informații interne german, în total circa 740 de persoane au părăsit până acum Germania pentru a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria sau în Irak. Aproximativ 120 dintre acestea au fost ucise.

Aproximativ o treime dintre ele s-au întors (în Germania). Avem date cu privire la peste 70 de persoane care au experiență de luptă”, se mai spune în aceeași declarație.

Până în prezent Germania nu a fost afectată de un atac jihadist de amploare, spre deosebire de alte țări europene, dar în luna august doi combatanți germani care și-au revendicat apartenența la Statul Islamic în Siria au amenințat cu comiterea de atentate în Germania.

Poliția germană a procedat marți dimineață la o serie de percheziții, pe fondul suspiciunilor privind existența unei filiere de recrutare de combatanți pentru Statul Islamic în Siria într-o moschee din Berlin. Raidul survine la puțin timp după ce un irakian, deja condamnat pentru „terorism”, a fost anihilat săptămâna trecută la Berlin după ce înjunghiase o polițistă. Autoritățile nu au evocat imediat motive jihadiste în respectivul caz.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială