spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăExterneSERVICIILE SECRETE GERMANE RECUNOSC: Islamiștii RECRUTEAZĂ combatanți dintre refugiați

SERVICIILE SECRETE GERMANE RECUNOSC: Islamiștii RECRUTEAZĂ combatanți dintre refugiați

-

Serviciul de informații interne german s-a declarat marți „preocupat” în legătură cu tentativele mișcării islamiste radicale de a recruta combatanți printre sutele de mii de migranți care sosesc în țară, relatează AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

„Faptul că islamiștii, sub masca de ajutor umanitar, încearcă să deturneze în scopurile lor situația refugiaților făcând prozelitism și încercând să-i recruteze, ne preocupă foarte mult”, indică Oficiul federal pentru protecția Constituției, într-un comunicat.

„Suntem în special atenți față de tinerii refugiați neînsoțiți, care ar putea fi o pradă ușoară pentru islamiști”, precizează sursa citată, care adaugă, în schimb, că nu există informații credibile care ar sugera că „grupuri jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiați pentru a se infiltra pe teritoriul federal”.

Potrivit serviciului de informații interne german, în total circa 740 de persoane au părăsit până acum Germania pentru a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria sau în Irak. Aproximativ 120 dintre acestea au fost ucise.

Aproximativ o treime dintre ele s-au întors (în Germania). Avem date cu privire la peste 70 de persoane care au experiență de luptă”, se mai spune în aceeași declarație.

Până în prezent Germania nu a fost afectată de un atac jihadist de amploare, spre deosebire de alte țări europene, dar în luna august doi combatanți germani care și-au revendicat apartenența la Statul Islamic în Siria au amenințat cu comiterea de atentate în Germania.

Poliția germană a procedat marți dimineață la o serie de percheziții, pe fondul suspiciunilor privind existența unei filiere de recrutare de combatanți pentru Statul Islamic în Siria într-o moschee din Berlin. Raidul survine la puțin timp după ce un irakian, deja condamnat pentru „terorism”, a fost anihilat săptămâna trecută la Berlin după ce înjunghiase o polițistă. Autoritățile nu au evocat imediat motive jihadiste în respectivul caz.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...