spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăEconomieVladimir Putin: Economia rusă se află într-o situație dificilă

Vladimir Putin: Economia rusă se află într-o situație dificilă

-

Economia rusă se află într-o situație dificilă, dar nu critică, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, potrivit agenției de presă TASS, conform Agerpres.

- Reclama -

”Știm cu toții că situația în economie este dificilă, dar nu critică. Sunt necesare soluții care să întărească potențialul economic al țării. Avem totul pentru a face acest lucru”, a afirmat șeful statului rus.

”Trebuie asigurate echilibrul și sustenabilitatea finanțelor publice, iar dependența bugetului de prețurile la petrol trebuie redusă în mod semnificativ”, a adăugat președintele rus, precizând că deficitul bugetar pentru 2016 nu trebuie să depășească 3% din PIB-ul țării.

Vladimir Putin a făcut aceste declarații la o reuniune cu membrii guvernului pe tema situației din economia Rusiei, dur afectată de sancțiunile occidentale legate de criza ucraineană și de scăderea prețurilor la petrol.

Președintele Putin declara în aprilie că economia rusă a ‘trecut de vârful’ dificultăților și că ea se poate reface în mai puțin de doi ani, la aceeași dată liderul de la Kremlin dând asigurări că guvernul și Banca Centrală au luat toate măsurile necesare pentru stabilizarea situației în sectorul economic.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...