spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăhighlightSCANDAL ÎN SPANIA CU MONUMENTUL LEGIONARILOR MOȚA ȘI MARIN: Socialiștii au votat...

SCANDAL ÎN SPANIA CU MONUMENTUL LEGIONARILOR MOȚA ȘI MARIN: Socialiștii au votat PENTRU demolare

-

Monumentul legionarilor Ion Moța și Vasile Marin de la Majadahonda, lângă Madrid, va fi demolat. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi de consilierii locali, conform Europa Press.

Propunerea a fost votată de consilierii socialiști în ciuda opoziției Partidului Popular. Popularii au boicotat votul afirmând că monumentul se află pe o proprietate privată.

Socialiștii și aliații săi afirmă că monumentul ar fi un omagiu adus dictaturii și extremei drepte.

10401565_882441748461958_8216168535398829672_nÎn replică, organizația care asigură custodia monumentului legionarilor români afirmă acesta se află pe o proprietate privată pentru care s-ar fi plătit toate taxele și impozitele. Asociația mai spune că monumentul nu este de acces public și că huligani ar fi fost distrus gardurile, dar că se angajează sa le repare.

Asociația anunță că va contesta decizia în instanță.

Monumentul comemorativ de la Majadahonda a fost realizat în 1970 în orașul Majadahonda alături de o cruce de piatră ridicată în memoria celor doi voluntari români din Mișcarea Legionară (Ion I. Moța și Vasile Marin) care au murit pe front la 13 ianuarie 1937, în luptele din Războiul civil spaniol (1936-1939).

Monumentul a fost inaugurat la data de 13 septembrie 1970 în prezența comandantului Mișcării Legionare, Horia Sima. Construcția monumentului a fost cofinanțată de guvernul fascist spaniol.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...