spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ DOCUMENTE EXPLOZIVE DESPRE AFACEREA IOHANNIS-15 DOLARI LA NEW YORK/ TRANZACȚIA ESTE...

EXCLUSIV/ DOCUMENTE EXPLOZIVE DESPRE AFACEREA IOHANNIS-15 DOLARI LA NEW YORK/ TRANZACȚIA ESTE ILEGALĂ, CONFORM LEGII AMERICANE/ IMPLICAT NAȘUL DE CUNUNIE AL FIICEI LUI VASILE BLAGA

-

FLUX 24 a dezvăluit în premieră zilele trecute primele detalii despre o afacere controversată pusă la cale de președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei recente în Statele Unite ale Americii: vânzarea cărții sale la o recepție plătită de statul român.

- Reclama -

27942DOCUMENTE obținute în exclusivitate de FLUX 24 dau o altă dimensiune scandalului.Devine mega scandal. Internațional.

- Advertisement -

Legea americană INTERZICE tranzacții de genul celei puse la cale de președinte și anturajul său, așa cum FLUX 24 va demonstra cu documente. Într-un cuvânt, Klaus Iohannis a ÎNCĂLCAT direct și prin intermediari legile Statelor Unite ale Americii.

Detaliile poveștii sunt aiuritoare și scandaloase în același timp.

- Advertisement -

SUPER OFERTĂ: 15 DOLARI PENTRU PREȘEDINTE

La recepția oficială pentru românii din America oferită de statul român la Consulatul României de la New York, președintele Iohannis a vândut cele două volume din cartea Pas cu Pas cu 15 dolari românilor americani. Celor care au cumpărat le-a acordat și autografe.

27940Gestul șefului statului a pus în discuție în primă fază moralitatea: de ce o afacere privată a cetățeanului Klaus Iohannis este promovată la o recepție plătită din bani publici?

FLUX 24 a obținut documente care atestă că afacerea a fost pregătită prin funcționari diplomatici și președintele a folosit statul român și un eveniment plătit din bani publici pentru a câștiga bani dintr-o afacere privată.

DOCUMENTE EXPLOZIVE

Concret, reprezentanții Consulatului din NY, ai Misiunii României la ONU și ai ICR New York au contactat cu câteva săptămâni înainte de vizita lui Iohannis mai multe organizații românești din New York cu cererea de a promova vânzarea cărții șefului statului la recepția PLĂTITĂ de statul român.

Mai mult au cerut încasarea banilor prin organizații non profit CARE NU AVEAU ACEST DREPT ȘI CARE, CONFORM LEGILOR AMERICANE, reprezintă SPĂLARE DE BANI.

Printre cei implicați Doina Uricaru, șeful ICR New York, dar în funcție de derularea evenimentelor ne rezervăm dreptul să prezentăm și alte documente, care atestă implicarea altor diplomați români.

FLUX 24 a obținut corespondența e-mail purtată de reprezentantul societății Dorul din New York, un anume domn Cristian Pascu, care în data de 21 septembrie, cu 5 zile înainte de recepția de la Consulat, a trimis un mesaj românilor din NY și împrejurimi prezentând super-oferta:

Dragi Membrii activi & Simpatizantii ai Societati „DORUL”

Va aducem la cunostinta ca s-a pus in vanzare setul de doua carti scrise de Presedintele Klaus Iohannis -„Pas cu Pas” ($5.00) si „Primul Pas” ($10.00) editate de editura Curtea Veche. Pe cale de consecinta pretul total de achizitie (comunicat de editura), pentru cele doua volume este de numai $15.00. Ocazionata de vizita Presedintelui roman la New York, volumele vor fi oferite cu autograful autorului. (…)

Deoarece numarul de seturi este limitat, se va aplica regula „primului venit, primul servit” asa ca va incurajam sa actionati cu rapiditate, pentru cumpararea setului amintit.

NAȘUL FIICEI LUI BLAGA, IMPLICAT

napoleonsavescuImplicat în afacere conform adreselor din e-mailurile trimise a fost și Napoleon Săvescu (foto stânga), nașul de cununie al fiicei lui Vasile Blaga, Agathe, și al lui Ionuţ Rudeanu, cercetat de DIICOT pentru spălare de bani.

Fiica cea mare a lui Vasile Blaga, Agathe, si Ionut Rudeanu pozeaza alaturi de rude si prieteni, dupa oficierea casatoriei religioase, la Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti, sambata, 21 iunie 2008. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTOAFACEREA ESTE ILEGALĂ, CONFORM LEGILOR AMERICANE

Interesant este că banii din vânzarea cărții au intrat în contul Societății Dorul din New York, care conform e-mailului ar trebui să îi transmită mai departe editurii din România, care a tipărit volumele semnate de Klaus Iohannis.

checkNumai că societatea Dorul este o organizație non profit, deci NU are dreptul să facă tranzacții de acest fel, ci DOAR să primească donații, conform legii americane.

Practic, din acest moment, afacerea poate intra în atenția fiscului american.

GHINION: DOAR 17 CĂRȚI VÂNDUTE

Toată acțiunea a fost însă un eșec: Iohannis a vândut DOAR 17 seturi de cărți, cumpărate NU de românii americani, ci de angajații Consulatului, ai Misiunii la ONU și ai ICR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img