Cel puțin 15 morți și 20 de răniți după un atac într-un colegiu din Oregon/ UPDATE: Obama denunță uciderile în masă, devenite în Statele Unite „o rutină”

0
206

Cel puțin 15 morți și 20 de răniți după un atac armat într-un colegiu din Oregon, a anunțat Poliția locală. Atacul a avut loc la Umpqua Community College in Douglas County, Oregon, anunță siteul Katu din Oregon.

„Avem informaţii despre un individ care a dechis focul; campusul a fost închis”, a comunicat Biroul şerifului din comitatul Douglas.

UPDATE, 1.40: Președintele Barack Obama a denunțat uciderile în masă devenite în Statele Unite „o rutină” și a insistat că „nicio țară avansată” nu asistă în mod regulat la episoade ca cel petrecut în Oregon, unde au fost ucise joi cel puțin 13 persoane, notează agenția EFE.”Într-un fel, acest lucru a devenit o rutină, informațiile sunt de rutină, reacțiile mele aici pe acest podium sunt de rutină”, a afirmat el, într-o dură și ironică declarație în fața presei la Casa Albă. Obama a mai spus că rugăciunile pentru victime „nu sunt suficiente” și problema trebuie abordată cât mai curând posibil, din punct de vedere politic pentru combaterea violenței armate în țară, adaugă EFE.

Deocamdată nu sunt cunoscute detalii despre atacator sau atacatori.

Potrivit canalului CNN, atacatorul a fost arestat.

Poliția din comitatul Douglas a confirmat că un atac armat a avut loc în jurul orei 10.30 locale (17.30 GMT) în această universitate, fără a anunța un bilanț.

LIVE VIDEO AICI

UPDATE: Bărbatul înarmat care a deschis focul joi într-un colegiu din statul Oregon (nord-vestul SUA) și a omorât mai mulți studenți a fost ucis, a declarat canalul local din Portland afiliat la NBC, citând un anunț făcut de procurorul general al statului, informează Reuters.

Procurorul general Ellen Rosenbaum a anunțat de asemenea că 13 persoane au fost ucise și alte 20 rănite, a relatat KGW-TV.

Într-o conferință de presă, șeriful comitatului local, John Hanlin, a anunțat de asemenea că atacatorul „este mort”, dar el nu a dorit să ofere un bilanț al atacului armat, notează France Presse, pe de altă parte.