spot_img
16.2 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăhighlightSCANDAL ÎN PARTIDUL LUI MERKEL: Oprești migranții sau ai probleme la Congresul...

SCANDAL ÎN PARTIDUL LUI MERKEL: Oprești migranții sau ai probleme la Congresul din decembrie

-

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este supusă unor noi presiuni intense din interiorul propriului partid – Uniunea Creştin Democrată (CDU) – pentru schimbarea liniei politice privind acceptarea imigranţilor extracomunitari, situaţia fiind din ce în ce mai tensionată, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Ştim cu toţii că nu mai putem rezista alte săptămâni în care zilnic să ajungă în Germania câte 10.000 de refugiaţi şi imigranţi”, a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicaţia Passauer Neuen Presse.

Un alt lider CDU a declarat sub protecţia anonimatului pentru Reuters că, în cazul în care Angela Merkel nu va reuşi să reducă numărul refugiaţilor, riscă să aibă parte de o primire strict formală cu ocazia congresului formaţiunii de centru-dreapta, programat în decembrie.

Aproximativ un milion de extracomunitari ar urma să ajungă în Germania anul acesta, pe fondul abordării flexibile a Guvernului Angela Merkel.

Cancelarul are disensiuni puternice şi cu aliaţii social-democraţi (SPD), pe tema indemnizaţiilor acordate imigranţilor.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a pus-o într-o situaţie delicată pe Angela Merkel din nou, cerându-i clar vineri să limiteze numărul refugiaţilor care ajung în Germania.

Uniunea Creştin-Socială (CSU) este filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), dar Guvernul din Bavaria contestă de multe luni politicile Berlinului în materie de imigraţie.

Luni, tensiunile s-au extins în Uniunea Creştin-Democrată, mai mulţi lideri cerând-i clar Angelei Merkel să renunţe la flexibilitatea privind primirea imigranţilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...