spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăExterneLavrov își anulează vizita în Turcia după doborârea avionului rus Su-24 de...

Lavrov își anulează vizita în Turcia după doborârea avionului rus Su-24 de către aviația turcă

-

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunțat marți că nu va mai efectua vizita oficială în Turcia pe care o avea planificată pentru miercuri, 25 noiembrie, după ce Forțele Aeriene ale Turciei au doborât un avion rus Su-24 la frontiera turco-siriană, informează Reuters și TASS, transmite Agerpres.

De asemenea, Lavrov a declarat că amenințarea teroristă ce vine din direcția Turciei nu este mai mică decât cea care vine din Egipt și din acest motiv Ministerul de Externe al Rusiei nu le recomandă cetățenilor ruși să călătorească în republica turcă. ‘Nu le recomandăm cetățenilor noștri să se deplaseze în Turcia în scop turistic sau în orice alt scop’, a spus Lavrov.

Șeful diplomației ruse a constatat că ‘se acumulează o masă critică de manifestări teroriste pe teritoriul turc’.

Lavrov a amintit, de asemenea, că în timpul întrevederii pe care a avut-o marți la Soci cu regele Abdullah al Iordaniei, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații cu privire la ‘atacul comis de Forțele Aeriene ale Turciei asupra bombardierului rus’. Ministrul Lavrov a subliniat că avionul rus desfășura o misiune antiteroristă și se afla în spațiul aerian al Siriei. ‘Evaluările (lui Putin) sunt foarte clare. Președintele a spus clar că acest lucru nu poate să nu afecteze relațiile ruso-turce’, a atenționat șeful diplomației ruse.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială