spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăActualitateScandal cu naziști la USR-PLUS/ Mircea Toma propus la CNA: Liiceanu în...

Scandal cu naziști la USR-PLUS/ Mircea Toma propus la CNA: Liiceanu în gara nazistă. Ana Blandiana și Sfânta Tinerețe Legionară

-

USR-PLUS a reușit să îi contrarieze pe doi dintre intelectualii care îi susțineau public, Gabriel Liiceanu și Ana Blandiana, după ce l-a propus pe Mircea Toma de la Active Watch în CNA.

- Reclama -

Mircea Toma (foto) i-a acuzat pe cei doi într-un articol publicat de Adevărul în 30 martie 2016 că ar fi naziști.

Paragraful de la finalul textului “Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu”, publicat de Mircea Toma în ziarul Adevărul, la 30 martie 2016: “(…)E foarte frumos exerciţiul pe care ni-l propune Liiceanu aici: va trebui să inventăm un cadru legal care să apere drepturile omului, mai puţin ale musulmanilor. Calea cea mai scurtă pare să fie una deja exersată de civilizaţia europeană: vom defini omul european ca om superior – Übermensch – cel inadaptabil devenind, desigur, inferior (Untermensch). Astfel vom rămâne consecvenţi apărători ai valorilor democratice europene într-un cadrul redefinit al acestora, eliberând politicienii – consideraţi de Liiceanu a fi, azi, “lipsiţi de forţă, de determinare” – pentru intervenţii mai hotărâte. Sensul acestor intervenţii? Sursa politicilor publice segregaţioniste oferită de istorie este practic inepuizabilă – de la sârmă ghimpată, la ziduri, ghetouri, linşaje până la holocaust – totul devine posibil. Sunt convins că nici domnul Liiceanu, la fel ca inocenta Blandiana, nu a dezvoltat traseul pe care ideile formulate în grabă, pentru un efemer produs jurnalistic, îl deschid. Un traseu care conduce către o lume mai pură etnic şi cultural şi în care controlul să fie preluat de politicieni adevăraţi, „de ţinută, de forţă”. La capătul drumului pe care şi-a lăsat primii paşi conceptuali Liiceanu nu se află o gară legionară. E una nazistă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img