spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeSăvulescu a fost reținut ilegal în Grecia: Ar putea cere daune statului...

Săvulescu a fost reținut ilegal în Grecia: Ar putea cere daune statului român

-

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a declarat, joi, că, strict legal, reţinerea lui Dragoş Săvulescu în Grecia poate fi considerată o privare nelegală de libertate. ”Mandatul european de arestare (…) se retrage atunci când executarea mandatului european a fost refuzată de un alt stat”, a transmis Birchall, care cere Ministerului Justiţiei să anunţe dacă a cerut instanţei retragerea mandatului. Birchall acuză grave erori în derularea procedurilor şi face acuzaţii la adresa ministrului Stelian Ion, transmite news.ro.

- Reclama -

După ce a râs în nas autorităţilor române din vila luxoasă din Italia, ar fi chiar culmea ca acum Dragoş Săvulescu să solicite şi daune de la statul român pentru că fost arestat ilegal în Grecia, căci, strict legal, reţinerea lui poate fi considerată o privare nelegală de libertate datorită unor grave erori comise de autorităţile responsabile din România! Nu degeaba le-a cerut ieri grecilor să îl extradeze în Italia şi nu în România”, a scris, joi, pe Facebook, Ana Birchall.

- Advertisement -

Aceasta explică faptul că, potrivit legii, ”mandatul european de arestare în vederea executării unei pedepse stabilite printr-o hotărâre definitivă în România, emis de instanţa de executare din România, se retrage atunci când executarea mandatului european a fost refuzată de un alt stat pentru faptul că a recunoscut hotărârea pronunţată de statul român, a preluat executarea pedepsei şi a adaptat pedeapsa potrivit legii statului căruia i s-a cerut executarea”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img