spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriSârbu, Ponta şi fraţii Bicicletă: DOUĂ documente incendiare din PSD Timiş

Sârbu, Ponta şi fraţii Bicicletă: DOUĂ documente incendiare din PSD Timiş

-

Premierul Victor Ponta a petrecut Revelionul la hotelul Arsenal din Orăştie, acolo unde şi-a lansat şi candidatura la prezidenţiale. Hotelul aparţine fraţilor Cristescu cu cartierul general la Timişoara.

familia-pontaMarius și Emil Cristescu, numiţi şi Fraţii Bicicletă (foto), sunt doi oameni de afaceri care dețin împreună holdingul Bega Grup. Holdingul desfășoară activități în industria materialelor de construcții, imobiliare, turism și industrie grea. Marius și Emil Cristescu sunt, de asemenea, acționari minoritari în alte aproximativ 60 de firme.

- Advertisement -

fratii-cristescuCei doi controlează parcul industrial Faur, cel mai mare din București. Cei doi fraţi sunt apropiaţii senatorului PSD, Ilie Sârbu. De altfel toate sedinţele importante ale lui Sârbu au loc în hotelul din Timişoara care aparţine fraţilor Cristescu. Cei doi fraţi controlează prin intermediul lui Sârbu o parte importantă din PSD Timiş. Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, este un fost director la firma fraţilor Cristescu.De Stoia, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune tranşant: lucrează pentru Bega Grup.

Când merge în Timişoara Ilie Sârbu se cazează la hotelul cu acelaşi nume care aparţine fraţilor Cristescu. Din PSD Timiş provine actualul director al ROMSILVA, Adam Crăciunescu, acuzat în dosarul retrocedărilor de păduri, dar şi ministrul comunicaţiilor, Sorin Grindeanu.

- Advertisement -

În 2012, un grup de pesedişti timişoreni îi trimiteau o scrisoare preşedintelui PSD, Victor Ponta:

DOMNULUI PREŞEDINTE VICTOR PONTA

sirbuSuntem un grup de intelectuali social democraţi care dorim să vă avertizăm asupra unor aspecte care pot avea un efect extrem de grav asupra partidului pe care-l conduceţi.

După 5 ani de preşedenţie a lui Ilie Sârbu – prelatul răspopit, securist cu şcoală infiltrat în lumea bisericească, îmbogăţit din politică,, susţinător şi susţinut al grupurilor de interese, în principal al fraţilor Marius și Emil Cristescu, în fruntea PSD Timiş – social democraţia bănăţeană se găseşte într-o profundă stare de moarte clinică.

Nemulţumit că pleacă din fruntea PSD Timiş, forţat de conjunctura actuală de la nivelul central al partidului, Ilie Sârbu încearcă să participe şi la înmormântarea acestei organizaţii angajând „preoţi” pe Titu Bojin şi Adam Crăciunescu, eminenţe „cenuşii” mai mult „negre” ale politicii timişorene şi doctori în gramatica limbii române. Să încercăm să descifrăm ce se ascunde în spatele declaraţiei lui Ilie Sârbu de susţinere a lui Bojin drept moştenitor al tronului deja mancat de „molii”.

Prin manevrele securiste ale lui Sârbu, PSD Timiş se află la „răscruce de vânturi” extrem de periculoase determinată de:

1. Desăvârşirea procesului de PEDELIZARE prin BOJINIZARE şi CRĂCIUNIZARE.

bojin2-40355Să explicăm: – Cei ce doresc, susţin şi plătesc pentru ca cel ce a evoluat de la buldozerist la doctor în economia apelor sunt fără îndoială cei ce au şi vor să aibă în continuare beneficii; cei ce sunt interesaţi să sugă lapte bun de la „vaca de muls” care se cheamă „DIRECŢIA APELOR TIMIŞ” şi, nu în ultimul rând, cei ce vor să „amuţească” opozantul politic PSD.

Aceştia sunt:

a) Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi locotenentul său, Dan Gheorghe Titus (tot Titu) Popa, care-l ţin pe Bojin la Direcţia Apelor de 5 ani deşi PSD-ul este duşmanul lor de moarte. De ce?

–       în târg se vorbeşte că Titu şi-a plătit postul cu 100.000 €;

–       în Consiliul Judeţean, consilierii PSD conduşi de Titu aprobă tot ce vrea Constantin Ostaficiuc;

–       cu Titu preşedinte, PD-L-ul e la „plăcinte”;

–       cu Titu la Ape, licitaţiile din septembrie pot da „lapte”.

b) Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde – veşnicul prim ministru al cărăşenilor care vrea să-şi bage coada şi în Timiş pentru că de Direcţia Apelor Banat este strâns legat şi aşteaptă septembrie să se lege şi mai tare. Prin influenţa sa nefastă, Bojin primeşte şi sprijinul lui Francisc Boldea care-şi negociază şi el plecarea la PD-L. Este penibil să-l auzi pe Franzi susţinându-l pe Titu Bojin când acesta, împreună cu Ilie Sârbu şi Ioan Sima, primarul de la V.V. Delamarina, îl trăgeau pe dreapta în 2008 nepermiţându-i să candideze la funcţia de primar. Acum îl pupă fie pentru că i s-a ordonat de la Reşiţa, fie că a luat şi el ceva aşa cum fostul primar PD-L Martinescu îşi luase tainul din contractul de 3,5 miliarde lei dat de primărie în 2007 firmei lui Bojin pentru vopsirea marelui pod.

c) Senatorul Ilie Sârbu – care trebuie să-şi lase o marionetă în „locul său” pentru a putea să-şi gestioneze în continuare interesele pecuniare şi sponsorizările grupurilor de interese, precum şi traficul de influenţă în calitate de socru al „PREŞEDINTELUI”. Sârbu trebuie să-şi ducă astfel la îndeplinire sarcina primită de la PD-L de a îngenunchea PSD-ul Timiş şi a-l subordona lui Constantin Ostaficiuc cu care împarte frăţeşte „bunurile necuvenite” de care au parte, de foarte mult timp (ca între securişti sau colaboratori).

Dacă „mişcă în front”, Titu are parte de replici de genul: „Vrei să-şi scot dosarele?”, „Vrei să ajungi la DNA?”.

Dacă este cuminte şi disciplinat şi mai plăteşte câte-o excursie în Africa „plină de mistere” sau în Viena muzicală sau Spania însorită, atunci poate să se „laude liniştit” că şi-a îndeplinit visul lui şi al strămoşilor săi. În târg se vorbeşte că distracţia l-a costat 50.000 €. Şi încă nu a reuşit să convingă „tot satul”.

d) Fraţii Cristescu, porecliţi şi „fraţii Bicicletă” după metoda de privatizare caracterizată prin „învârtiri repetate, susţinute cu mită”, utilizată la preluarea şi distrugerea celei mai mari părţi din industria timişoreană cu sprijinul neprecupeţit al eminenţelor Muşetescu, Agaton, Hrebenciuc şi, bineînţeles, Ilie Sârbu, prietenul de cluburi de fiţe al lui Marius Cristescu care se vrea „naşul” PSD.

Fraţii îl sprijină pe Bojin pentru că acesta le-a promis că împreună cu agramatul Adam Crăciunescu, vor face tot posibilul să-i ajute să privatizeze şi ceea ce a mai rămas de cumpărat, adică S.C. Pieţe S.A., S.C. Horticola S.A: şi dacă vă vine să credeţi chiar Portul Timişoara (acesta gestionat de Direcţia Apelor şi veşnicul său director Dr. Titu).

e) Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş – Adam Crăciunescu, care-l susţine pe Bojin (în lipsa lui Sârbu din concurs) pentru că numai acesta-l mai poate salva. Nu că n-ar avea din ce să trăiască (are 6 case + 300 ha teren), dar nu ar mai avea acces la şpăgile din păduri şi vânătoare, la relaţia pecuniară cu Gaus S.R.L., beneficiar a câte 2 mil. € anual de la Ministerul Agriculturii încă de pe vremea împărăţiei Sârbu – Crăciunescu, la înlocuirea pedelistului Costi Ostaficiuc când acesta-i la Bruxelles, la plimbarea cu d-na Luci.

Pentru că nu are credibilitate, se impune prin ameninţarea pesediştilor votanţi cu „şeful = măria sa Ilie” care a hotărât cui să lase moştenire tronul. (…)

3. Înscăunarea lui Titu Bojin în fruntea PSD Timiş este benefică tuturor partidelor din Timiş, chiar şi partidului lui Oprea, dar mai puţin social democraţiei timişene.

Dacă preşedintele PSD, Victor Ponta, acceptă acest lucru impus de socrul său înseamnă că acceptă ca PSD Timiş să intre într-o nouă legislatură internă cu o imagine externă creionată de următoarele considerente:

  • Ø Bojin Titu este:

–       omul îmbogăţit din comisioane, şpăgi, privatizări ilegale, luare şi dare de mită, şantaj;

–       este un fost comunist lustrabil, fost secretar al Comitetului PCR – Comuna Remetea Mare şi primar al acestei comune, precum şi membru al Comitetului Judeţean Timiş al PCR;

–       este beneficiarul privatizării ilegale şi frauduloase a S.C. IURT S.A. din Lugoj;

–       împreună cu membrii familiei sale este proprietarul mai multor firme care „căpuşează” Direcţia Apelor Banat executând lucrări din bani publici, obţinute prin licitaţii cu cântec fiind de genul „eu împart, eu construiesc, eu verific”;

–       a preluat prin una din firmele soţiei dreptul de a concesiona acumulările de apă (lacurile) de la Ianova şi Dumbrăviţa ca să facă turism şi crescătorie de peşte, cauze clare de incompatibilitate şi ilegalitate;

–       are probleme de imagine cu condamnarea fiului său pentru conducerea unui grup de crimă organizată;

–       este cel ce dijmuieşte lunar proprietarii de balastiere din judeţ, care dacă nu dau gratuit camioane întregi de zeci de tone de materiale de balastieră atunci trebuie să plătească sau îşi pierd autorizaţia;

–       la conferinţa din 2005 însuşi preşedintele Ion Iliescu a încercat să-l scoată de pe lista de vicepreşedinţi ai PSD Timiş atât pe Bojin, cât şi pe Viorel Matei, pe care îi considera oameni cu imaginea pătată, suspectaţi de acte de corupţie care nu au ce să caute în fruntea partidului;

–       credinţa şi convingerea unei mari părţi a membrilor PSD Timiş este că Bojin şi-a cumpărat postul de preşedinte de la Ilie Sârbu şi cel de director al Apelor Române Banat de la C. Ostaficiuc şi S. Frunzăverde cu binecuvântarea lui Ilie Sârbu.

Un alt document important despre PSD Timiş provine de la un fost lider al filialei, fost prefect de Timiş.

raducanu-time-out1-wmDocumentul la care facem referire este semnat de Ion Raducanu (foto), actualmente vicepresedinte al UNPR, lider al UNPR Timisoara, fost prefect de Timis, fost lider al PSD Timis, exclus din PSD si ajuns la UNPR. In momentul excluderii, Raducanu-un bun cunoscator al filialei PSD Timis a descris pe blogul sau mecanismul de interese din filiala. A sters postarea de pe blog, dar documentul a ramas in memoria internetului.

Ce spunea Raducanu? Despre Titu Bojin, seful CJ Timis, fost lider al PSD Timis, cercetat penal in prezent, spunea ca acesta si alti lideri din PSD Timis sunt „ţinuţi în frâu, executanţi fideli ai ordinelor „patronului” (fără voia lor), ameninţaţi cu dosare şi decapitări pentru „fapte” din istoria privatizării”. Despre Sorin Grindeanu (desemnat ministru al Comunicatiilor) si Adam Craciunescu (director ROMSILVA, implicat in dosarul Retrocedarilor alaturi de Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam): sunt „marionetele de primă scenă, principalii beneficiari ai „caşcavalului”, [e] vanghelizaţi;”. Iar, in final, despre Ilie Sarbu:„proprietarul filialei”, „liderul suprem” despre care oamenii din lumea bisericii spun că „dacă nu face rău într-o zi, nu se simte bine;”

Sorin GrindeanuAdam Crăciunescu – marionetele de primă scenă, principalii beneficiari ai „caşcavalului”, [e] vanghelizaţi;
lie Sârbu – „proprietarul filialei”, „liderul suprem” despre care oamenii din lumea bisericii spun că „dacă nu face rău într-o zi, nu se simte bine;

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img