spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneȘANTAJ CU MIGRANȚII: 1 miliard de euro

ȘANTAJ CU MIGRANȚII: 1 miliard de euro

-

Nigerul, stat aflat pe ruta folosită de majoritatea migranților africani pentru a ajunge în Europa, a susținut marți că are nevoie de un miliard de euro pentru a combate imigrația ilegală, relatează agențiile DPA și Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Mesajul a fost transmis în timpul vizitei comune efectuate la Niamey de miniștrii de externe francez și german, Jean-Marc Ayrault și Frank-Walter Steinmeier.

„Nigerul are nevoie de un miliard de euro pentru a lupta împotriva imigrației clandestine (…) Am solicitat ajutorul Uniunii Europene, al Franței și Germaniei. Dorim să protejăm migrația legală împotriva migrației ilegale”, a declarat, la o conferință de presă, ministrul de externe al Nigerului, Ibrahim Yacoubou, flancat de cei doi oficiali europeni.

Anul trecut, circa 100.000 de migranți veniți din țările Africii subsahariene au parcurs deșertul Sahara prin Niger și apoi prin Libia, de unde au traversat Marea Mediterană către Europa, iar anul acesta se estimează că numărul lor va fi și mai mare. Prin urmare, Uniunea Europeană a decis să aloce statelor africane 1,15 miliarde de euro pentru diferite programe menite să descurajeze imigrația ilegală, sumă din care Nigerului îi revin 75 de milioane de euro.

În declarațiile date în fața presei, Steinmeier și Ayrault au vorbit despre necesitatea de a combate cauzele migrației ilegale, șeful diplomației germane incluzând printre acestea insecuritatea din regiune, unde este activă gruparea Boko Haram.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...