BOMBĂ/ Adjunctul Procurorului General: DNA ține de 2 ani 3 dosare ale fratelui lui Kovesi/ DEZVĂLUIRILE ALINEI BICA

0
46658

Prim adjunctul PICCJ Bogdan Licu a confirmat ca dosarele privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz, in perioada in care director era fratele Laurei Kovesi, zac la DNA de 2 ani, scrie Lumea Justiției.

Din datele comunicate de Licu reiese ca la nivelul DNA se afla nu un singur dosar privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz, ci 3. Doua dintre ele sunt la DNA-Alba Iulia, fiind deschise in 2014, iar cel de-al treilea este la DNA-Structura centrala, fiind deschis in 2015.

Niciun dosar din cele trei nu a fost solutionat insa pana in prezent, asta din motive ce ar tine de complexitatea cauzelor, asa cum a precizat Bogdan Licu.

„Cauzele nu au fost solutionate datorita complexitatii acestora”, a precizat prim adjunctul Procurorului General.

Interesant este că unul din dosare a fost deschis de fostul șef al DIICOT, Alina Bica.

Verificarile Corpului de control al premierului Ponta au vizat perioada in care fratele Laurei Codruta Kovesi, Sergiu Lascu, detinea o functie de director adjunct la Transgaz. Mai exact, acesta era director adjunct la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare. Cu alte cuvinte, posibilele fapte de coruptie identificate de Corpul de control ar fi fost savarsite chiar in perioada in care fratele sefei DNA era director adjunct pe la Transgaz. Si inca un aspect interesant: in perioada supusa verificarilor, Transgaz era condusa de Florin Muntean, fost deputat PDL, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga, un personaj despre care senatorul Valer Marian afirma ca este un apropiat al tatalului Laurei Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu. Interesant tablou, credem noi, mai spune luju.ro.

Dezvăluirile făcute recent de Alina Bica în presa străină. (PASAJ DIN EUROREPORTER):

S-a dovedit că, în toamna anului 2012, ea deschisese un dosar împotriva lui Sergiu Lascu, de la Transgaz. La vremea respectivă, nu părea nimic neobişnuit în asta, dar domnul Lascu este fratele Laurei Kovesi, şefa DNA, şi femeia din spatele arestării din 2014, a Alinei Bica. În 2012, Bica nu ştia de legătura dintre cei doi. Îi este greu acum să nu vadă răzbunarea ca principal motiv în acţiunea DNA-ului împotriva sa, potrivit lui Basham, citat de euroreporter.co.

Cum au influenţat-o pe Alina Bica aceste informaţii noi?

„Ei bine, acum măcar am o explicaţie pentru atacurile asupra mea în felul ăsta. Dar asta nu mă ajută prea mult”, spune ea cu amărăciune. Ar fi acţionat diferit dacă ar fi ştiut că deschide un caz împotriva fratelui şefei DNA? „Nu. Doar îmi făceam treaba. Tot ar fi trebuit să deschid cazul, dar poate că aş fi informat procurorul general despre situaţie sau aş fi pregătit un raport în care aş fi prezentat atitudinea doamnei Kovesi ca nefiind corectă procedural”, a opinat Bica.

CITIȚI ȘI:Alina Bica, dezvăluiri explozive în Euroreporter