RUŞINOS: Rănit cu arsuri dus la Sofia deoarece la Bucureşti nu poate fi tratat

0
1742

Ministerul Sănătății a anunțat că una dintre victimele exploziei de sâmbătă din București, bărbatul de 78 de ani cu arsuri de gradul 2 și 3 pe 60% din suprafața corpului, va fi transportată la Sofia în Bulgaria pentru a primi în continuare asistență medicală. Motivul acestei decizii este faptul că acesta nu are loc în spitalele specializate pe arsuri din Capitală pentru a continua tratamentul. Cealaltă persoană care a fost afectată de explozia de butelie va rămâne internată la Spitalul Bagdasar Arseni.

Bărbatul de 78 de ani a fost fost stabilizat și intubat la Spitalul Universitar și va fi tranportat în Sofia cu un avion SMURD de la Ministerul de Interne, unde urmează să primească tratament de specialitate.

Situația de la Spitalul de Arși a dus la creearea unor astfel de situații inedite în care pacienții trebuie trimiși în străinătate pentru a primi sprijin medical. Închiderea secției de ATI din cauza problemelor depistate și intrarea acesteia în reabilitare duce la o lipsă de locuri în spitale din București.