spot_img
-0.9 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasămareVEŞTI TRISTE DIN ELVEŢIA: Principele Radu l-a informat pe responsabilul Catedralei Regale...

VEŞTI TRISTE DIN ELVEŢIA: Principele Radu l-a informat pe responsabilul Catedralei Regale de la Curtea de Argeş că urmează înmormântarea Regelui Mihai

-

Protosinghelul Caliopie, responsabilul pentru construcţii şi probleme de patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, inclusiv pentru Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea Argeş, a declarat într-un interviu pentru Jurnalul de Argeş că Principele Radu l-a anunţat să fie pregătit pentru înmormântarea Regelui Mihai.

Anul acesta poate să se încheie și cu decesul Regelui Mihai, a spus Caliopie.

Regele Mihai urmează să împlinească în octombrie 95 de ani.

Am vorbit chiar eu personal cu principele Radu care mi-a explicat că starea de sănătate a regelui este într-o continuă degradare. Adică posibilitățile fizice scad pe zi ce trece. El nu poate să estimeze în mod concret, pentru că nu poate să o facă, când va fi acest deznodământ. Dar semnalele nu sunt pozitive așa încât, din nefericire, anul acesta poate să se încheie și cu celălalt eveniment. Dacă nu anul acesta, atunci poate la începutul anului următor. Nu știm exact, a spus Protosinghelul.

Caliopie a spus că nu a mai discutat de câţiva ani cu Regele Mihai şi că discuţiile se duc doar cu Principesa Margareta şi Principele Radu.

Noi avem comunicare cu Casa Regală, iar protocolul încheiat în 2009 s-a făcut cu Margareta. Regele Mihai a fost mult mai înainte, în vizită la Argeș, și de atunci a fost discutată această problemă direct la Curtea de Argeș, de Arhiepiscopul Calinic și de rege. Plănuirea s-a făcut la nivel suprem, iar punerea în aplicare, protocolul și desfășurarea lucrării a fost făcută de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în relația cu Margareta și cu Principele Radu, a precizat Caliopie.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...