spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriRușinea Târgului de la Paris explodează în partidul lui Nicușor și Clotilde

Rușinea Târgului de la Paris explodează în partidul lui Nicușor și Clotilde

-

Scandalul celei mai mari expoziții din lume de produse alimentare, SIAL, unde firmele românești nu și-au putut expune produsele explodează în curtea USR, mai ales a lui Manuel Costescu, secretar de stat la Ministerul Economiei până săptămâna trecută când a ales să candideze pentru partidul lui Nicușor Dan și Clotilde Armand în Diasporă.

- Reclama -

Povestea pe scurt sună cam așa: Ministerul Economiei organizase o licitație pentru organizarea standurilor, firmele românești au plecat la Paris, dar standurile nu au mai fost organizate deoarece Ministerul Economiei nu a mai făcut plata, iar reprezentanții firmelor românești au cheltuit bani aiurea să ajungă în Franța și s-au întors acasă deoarece nu au avut unde să expună.

- Advertisement -

O bătaie de joc, a calificat situația Adi Hădean.

coetescuSurse din Ministerul Economiei au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24Manuel Costescu (foto) trebuie să se ocupe de SIAL Paris, dar nu a mai făcut acest lucru deoarece își negocia candidatura pe listele USR.

- Advertisement -

costesxcu1Celebrul chef Adrian Hădean (39 de ani) a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziţie alimentară din lume, de la Paris, din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

Fostul membrul al juriului „MasterChef“ a detaliat într-o intervenţie live pe Facebook că micii producători care ar fi trebuit să beneficieze de o sponsorizare din partea Ministerului Economiei pentru o deplasare la SIAL, cea mai importantă expoziţie de alimente inovatoare din lume, la Paris, au fost umiliţi de reprezentanţii ministerului, fiind nevoiţi să se decurce pe cont propriu pentru a ajunge şi a-şi expune produsele. Hădean spune că Ministerul Economiei trebuia să finanţeze deplasarea, expunerea şi şederea micilor producători români la târgul cu pricina, dar pe ultima sută de metri nu a mai oferit banii necesari, cerându-le românilor să scoată bani din propriul buzunar pentru a ajunge la Paris.

 „SIAL ar fi fost o şansă foarte bună pentru micii producători să-şi promoveze produsele, dar şi să promoveze România în străinătate. Cu toţii au participat la un program guvernamental intermediat de Ministerul Econimiei, prin care se oferea chiria spaţiului, un stand, chiria standului, transportul oamenilor şi al mostrelor. Cu câteva zile înainte de începerea târgului, toată treaba s-a schimbat. Ministerul Economiei a început să o dea din colţ în colţ şi să trimită o scrisoare unde scria că nu se mai acordă sponsorizare pentru că reprezentanţii ministerului nu s-au organizat bine. Cine vrea să participe trebuie să plătească suma modică de 1.500 de euro. Pentru un producător mic sunt bani destul de mulţi“, explică Adrian Hădean pe contul de Facebook.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img