spot_img
0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAnalizeRușii mută în China. Legătura cu România. 100 de miliarde USD, vodcă...

Rușii mută în China. Legătura cu România. 100 de miliarde USD, vodcă și caviar

-

- Reclama -

Compania rusă Gazprom va finaliza în curând partea sa din conducta de alimentare a gazelor din Siberia în China. Conducta va fi una dintre cele mai mari din lume.

- Reclama -

În 5 septembrie, Gazprom a raportat că a finalizat 2000 de kilometri de la Yakutia, Rusia, până la granița ruso-chineză, care reprezintă 93% din lungimea conductei.

- Advertisement -

Gazprom și China National Petroleum Corporation (CNPC) au semnat un acord pentru furnizarea gazelor naturale pe calea estică (conducta de gaz a Siberiei) în 2014.

- Advertisement -

China National Petroleum Corporation a achiziționat și ROMPETROL, dar tranzacția nu a fost finalizată încă din cauza unor probleme financiare ale grupului chinez.

Acordul de 30 de ani prevede livrări rusești de gaze către China de 38 de miliarde de metri cubi pe an. Livrările de gaze vor începe în decembrie 2019.

Gazul natural nu este singurul combustibil care va merge din Rusia în China. Producătorul de gaz din Rusia, Novatek, în colaborare cu CNPC, lucrează la implementarea proiectului de energie Yamal LNG, condus de ruși. China a achiziționat primele două loturi de gaz natural lichefiat de la Yamal.

Întreprinderile rusești și chineze au convenit să dezvolte cooperarea comercială și economică, precum și investițiile reciproce sporite la Forumul Economic de Est de la Vladivostok.

Potrivit unei declarații a Fondului rusesc de investiții directe (RDIF), părțile au în vedere 73 de proiecte de investiții în valoare totală de peste 100 de miliarde de dolari.

Grupul care supraveghează potențialele miliarde de investiții este Comitetul consultativ de afaceri ruso-chinez, care include mai mult de 150 de reprezentanți ai companiilor rusești și chineze.

Fondul de Investiții Rusia-China (RCIF), China Investment Corporation și Tus-Holdings (una dintre cele mai importante companii de inovare din China) au anunțat, de asemenea, marți lansarea Fondului de Venture Rusia-China (RCVF).

RCIF a fost înființată în 2012 de compania chineză de investiții China Investment Corporation și RDIF pentru a se concentra asupra proiectelor care promovează cooperarea economică dintre Moscova și Beijing.

„Fondul a studiat deja peste 100 de proiecte potențiale, dintre care în prezent se analizează cinci în detaliu – în domenii precum noile materiale, tehnologiile de protecție a informațiilor, realitatea virtuală, dezvoltarea echipamentelor industriale de nouă generație, serviciile inovatoare de petrol”, a spus RDIF, adăugând că fondul intenționează să anunțe prima tranzacție până la sfârșitul anului. Părțile au în vedere, de asemenea, înființarea unui parc chino-rus pentru inovații tehnologice, cu investiții de peste 100 milioane USD.

Știu că dumneavoastră personal acordați o atenție deosebită dezvoltării relațiilor ruso-chineze. Suntem în contact permanent cu dumneavoastră. Sunt bucuros să vă primesc în Rusia’, a declarat Vladimir Putin în cadrul întrevederii cu omologul său chinez Xi Jinping, care a avut loc în marja forumului economic care şi-a început marţi lucrările la Vladivostok (Extremul Orient rus).

Putin a spus că în acest an volumul schimburilor comerciale dinte cele două țări poate să ajungă la 100 de miliarde de dolari. ”Creșterea este de peste 30% în fiecare an”, a spus el, fiind citat de RIA Novosti.

Liderul chinez a menționat, la rândul său, că Beijingul şi Moscova se află în contact permanent. ”Sunt dispus şi astăzi, şi pe viitor să avem un schimb de opinii şi să fim în strânsă coordonare’‘, a spus Xi Jinping.

Președintele Republicii Populare Chineze participă pentru prima oară la Forumul Economic din Vladivostok. Marți, în cadrul acestei reuniuni a avut întrevederea lui cu Putin.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img