Rusia vrea sa ajute Grecia

0
630

Rusia ia în calcul să livreze în mod direct energie Greciei, pentru a-i sprijini economia, a declarat duminică ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak, citat de agenţii ruseşti, transmite Mediafax.

Rusia „intenţionează să susţină relansarea economiei greceşti prin extinderea cooperării în sectorul energetic”, a declarat Novak pentru presă la Moscova, citat de portalul Sputnik.

CITITI SI: Declaraţia BRICS de la Ufa: Alianta Rusia, Brazilia, India, China si Africa de Sud/ Banca pentru Grecia

„Studiem posibilitatea organizării unor livrări directe de energie către Guvernul grec, care să înceapă în viitorul apropiat”, a spus el, apreciind că se poate ajunge la un asemenea acord în următoarele săptămâni.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara săptămâna trecută că Moscova va lua în considerare să ofere ajutor financiar Atenei, în cazul în care autorităţile elene cer acest lucru.

Rusia şi Grecia şi-au consolidat semnificativ relaţiile politice şi economice în ultimele luni, în contextul în care ambele ţări de confruntă cu crize economice dure. Această apropiere este privită cu suspiciune în unele capitale europene, având în vedere tensiunile dintre Moscova şi Occident din cauza războiului din Ucraina.

Premierul grec Alexis Tsipras a vorbit la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin săptămâna trecută, despre rezultatele referendumului din Grecia.

Tsipras s-a întâlnit cu Putin în iunie, la un forum economic, la Sankt Petersburg. Ei au cerut împreună anularea sancţiunilor impuse de către occidentali ruşilor din cauza crizei din Ucraina.