spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeRusia: SUA își propune să dezvolte o armă biologică universală modificată genetic...

Rusia: SUA își propune să dezvolte o armă biologică universală modificată genetic capabilă să infecteze nu numai oamenii, ci și animalele, precum și culturile agricole

-

Scopul Statelor Unite este de a dezvolta o armă universală modificată genetic, potrivit unui raport al unei comisii parlamentare ruse care investighează activitățile laboratoarelor biologice americane din Ucraina.

„Statele Unite își propun să dezvolte o armă biologică universală modificată genetic, capabilă să infecteze nu numai oamenii, ci și animalele, precum și culturile agricole. Utilizarea ei implică, printre altele, să provoace daune economice ireparabile și pe scară largă inamicului, „, spune documentul.

În acest scop, Washington-ul își intensifică activitățile medicale și biologice în spațiul post-sovietic, modernizează biolaboratoarele la standardele americane și se străduiește să preia controlul asupra serviciilor naționale sanitar-epidemiologice și veterinare.

„Specialiştii de la Pentagon participă la lucrările tuturor laboratoarelor de referinţă controlate de Statele Unite. Activităţile lor sunt de natură închisă. Autorităţile de profil naţional ale ţărilor în care se află astfel de laboratoare sunt permise numai pentru studii de natură secundară”, subliniază autorii documentului. Acest lucru face posibilă rezolvarea întregii game de sarcini: de la colectarea țintită a agenților patogeni ai bolilor periculoase până la pregătirea teritoriilor fostelor republici sovietice pentru desfășurarea unor mari grupuri militare americane.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img