spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateÎn timp ce România deraiază pe calea ferată, Serbia pune la cale...

În timp ce România deraiază pe calea ferată, Serbia pune la cale trenuri de mare viteză către Atena, Salonic, Sofia și Budapesta și conectarea cu Italia și Austria

-

Ministrul sârb al Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii Goran Vesić a declarat că împreună cu UE se duc tratative pe marginea construirii a 135 de kilometri de cale ferată de la Niš la Preševo, care se va prelungi până la Skopje, ceea ce va asigura o legătură mai bună cu regiunea.

- Reclama -

Vesić a spus pentru Tanjug că ideea este ca Serbia să se conecteze prin Macedonia de Nord cu Salonic, cu Atena și prin Bulgaria cu Istanbul, ceea ce ar schimba cu totul modul de viață al cetățenilor Serbiei, pentru că din Belgrad cu trenul de mare viteză să poate ajungă până la Salonic, Atena, Sofia, Skopje și Budapesta.

- Advertisement -

Totodată, ministrul a menționat căse lucrează din plin la conectarea Serbiei cu Austria și Italia, adică la conectarea cu Austria prin Croația, fapt care ar lega întreaga regiune a Balcanilor de Vest prin căi ferate de mare viteză.

Extinderea rețelei sârbe de trenuri de mare viteză în același timp cu situația catastrofală de pe căile ferate românești va duce la scoaterea României de pe rutele de mărfuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img