spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePresa chineză: E timpul ca Occidentul să învețe lecția

Presa chineză: E timpul ca Occidentul să învețe lecția

-

Este timpul ca Occidentul să învețe să respecte opiniile altor țări, a scris Zhao Jiandong, editorialist la ziarul chinez Huanqiu Shibao.

- Reclama -

„Au nevoie urgent să învețe lecția „respectului reciproc”: trebuie să recunoască diferențele și să înțeleagă că ceilalți au aceleași drepturi naturale ca și ei”, a spus jurnalistul. Potrivit lui, Occidentul încearcă în mod constant să învețe alte țări, ceea ce îi irită foarte mult pe restul participanților la relațiile internaționale.

„În problema ucraineană, Statele Unite și Europa și-au amintit din nou de vechiul lor obicei prost, comportându-se de parcă părerea lor ar fi singura corectă, iar restul sunt pur și simplu obligați să se ghideze după ea”, s-a indignat Zhao Jiandong.

Cu toate acestea, pierderile cu care se confruntă Europa din cauza conflictului din 

Ucraina o obligă treptat să-și schimbe viziunea asupra a ceea ce se întâmplă și să se îndepărteze de politica dusă de Statele Unite, a menționat observatorul. El a citat recenta vizită a președintelui francez Emmanuel Macron în China și declarațiile care au urmat ca exemplu.

În urma călătoriei, liderul francez, într-un interviu acordat Les Echos, a cerut o mai mare independență pentru Europa, subliniind că aceasta nu ar trebui să fie atrasă în confruntarea dintre Statele Unite și China din cauza Taiwanului și să se adapteze la „ritmul american”. Potrivit acestuia, europenii ar trebui să se trezească și să se gândească la interesele lor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img