spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBasarabiaRusia a refuzat să acorde Transnistriei ajutor financiar

Rusia a refuzat să acorde Transnistriei ajutor financiar

-

În premieră, Federaţia Rusă, a refuzat să acorde asistenţă financiară Transnistriei, cerută de liderul regiunii separatiste, Evgheni Şevciuk, transmite postul de televiziune moldovenesc Tv7.
Rusia a refuzat republica separatistă Transnistria, dupa ce o delegatie condusa de liderul auto-proclamatului stat a cerur ajutor financiar de la guvernul de la Moscova, scrie„Nezavisimaia Gazeta” (NG), care citeaza o sursă din cadrul Consiliul Suprem al Transnistriei. Tiraspolul se aștepta să primească 100 de milioane de dolari pentru a efectua platile pensiilor și altor obligații sociale.
Potrivit unor surse din Sovietul Suprem al Transnistriei, mijloacele financiare în valoare de 100 de milioane de dolari, urmau să fie utilizate la plata pensiilor şi a altor indemnizaţii sociale.
„Moscova şi-a exprimat nemulţumirea faţă de zboruri charter cu care zboară preşedintele transnistrean Evgheni Şevciuk, dar s-a referit şi la dificultăţile economice din Rusia”, a specificat sursa.Economia Transnistriei se află în stare critică. Mass-media Transnistriei informează că investitorii ruşi au început să plece din regiune, fapt ce indică scăderea rentabilităţii întreprinderilor, dar şi schimbarea poziţiei Moscovei în raport cu regiunea dată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img