spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăExterneSecretarul american al Trezoreriei: Avem "mai multe instrumente'' pentru a spori presiunea...

Secretarul american al Trezoreriei: Avem „mai multe instrumente” pentru a spori presiunea asupra Rusiei

-

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a afirmat luni, la Bruxelles, că Statele Unite ale Americii (SUA) dispun de ”mai multe instrumente” pentru a spori presiunea asupra Rusiei în legătură cu Ucraina, dacă va fi nevoie, relatează agenția Reuters, transmite Agerpres.
”Cred că am văzut că sancțiunile (împotriva Rusiei) funcționează pentru a crea un real stres în economie. Avem mai multe instrumente. N-o să le enumăr astăzi. Dar dispunem de mai multe instrumente”, a declarat Lew într-o conferință de presă la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis. El a precizat că obiectivul SUA este de a obține o soluție diplomatică la criza ucraineană, dar a adăugat că „trebuie să fim pregătiți să facem mai mult dacă Rusia nu adoptă această cale”. SUA și aliații lor au adoptat „cele mai sofisticate sancțiuni concepute vreodată” împotriva Rusiei, a spus Lew, subliniind că acestea „au un impact maxim asupra Rusiei” și un impact mult mai mic asupra altor părți ale lumii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...