spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeRusia mută cu Venezuela

Rusia mută cu Venezuela

-

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și ministrul de externe venezuelean Carlos Faria vor purta discuții la Moscova luni, 4 iulie, a anunțat duminică Ministerul rus de Externe.

„În perioada 3-5 iulie, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bolivariane Venezuela, Carlos Faria, se va afla în Rusia într-o vizită oficială. Pe 4 iulie, ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, va purta discuții cu el”, a spus ministerul. .

- Advertisement -

Miniștrii plănuiesc să discute ultimele probleme de pe agenda bilaterală, perspectivele unei cooperări reciproc avantajoase într-o gamă largă de domenii, pașii pentru consolidarea coordonării politicii externe a celor două țări la platformele multilaterale, inclusiv în cadrul Grupului de Prieteni în Apărare. a Cartei ONU.

În plus, Lavrov și Faria vor discuta despre situația din Venezuela și în împrejurimi. „Partea rusă intenționează să continue să ofere sprijin cuprinzător guvernului și poporului venezuelen în apărarea suveranității naționale și a libertății de a-și alege propria cale de dezvoltare, inclusiv prin participarea sa la însoțirea dialogului național al tuturor forțelor politice din țară”, a declarat rusul. Ministerul de Externe a adăugat.

- Advertisement -

Anterior, Faria a servit ca ambasador al Venezuelei la Moscova. El a fost numit ministru al afacerilor externe în mai 2022.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img