spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMizele financiare ale deputatului certat cu limba română

Mizele financiare ale deputatului certat cu limba română

-

Deputatul USR Radu Miruță, care are și titlul științific de doctor, mai pocește uneori cuvintele limbii române, și este corectat de cititori, prin comentarii. Apoi, fireste că cititorii aceia sunt stersi, sa se creada ca domnu deputat si-a dat seama singur – singurel de greseli.Trebuie spus că, pe langa multe alte sporuri, Miruta primeste ca deputat 25.000 de lei lunar pentru cabinetul lui parlamentar. Cu 4% din acei bani, adica cu numai 1000 de lei, ar putea asigura un salariu regesc unui corector care sa traduca din Miruta in limba romana, scrie jurnalistul gorjean Narcis Daju pe Facebook.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE NARCIS DAJU:

Din pacate, ca multi alti parlamentari, Miruta si-a angajat niste consilieri gasiti pe la adunat de prune, care transpira intelectual si daca-i pui sa dea un share pe facebook.

Plus ca mai e ceva: Miruta se crede zeu si, in consecinta, de necorectat.

Dar partea urâtă e cu totul alta.

În postarea respectivă, Miruță înjură guvernul și-l acuză că nenorocește farmaciile mici, în condițiile în care:

– realitatea e cu totul alta

– Miruță e acționar la o firmă care are ca obiect de activitate ”4773 – Comert cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine specializate”.

Situatia devine mai ingrijoratoare, cand vedem ca Miruta nu are cu adevarat o miza financiara. Farmacia familiei lui a scos in 2021 un profit de care se putea lipsi: 15.000 de lei.

În 2016, Curtea de Conturi a constatat că unele farmacii au decontat de la casele de asigurări de sănătate medicamente la preturi mai mari decat le cumparasera farmaciile de la furnizori. Curtea de Conturi a dispus sa fie recuperate de la farmacii acele diferente.

A urmat un lung sir de procese, finalizat anul acesta, cu o hotarare a ICCJ, care confirma legalitatea deciziei Curtii de Conturi. Farmaciile au primit de la casele judetene mai mult decat au platit catre furnizori, si trebuie sa dea diferentele inapoi.

In toata treaba asta, guvernul n-are absolut nicio implicare, dar Miruta injura guvernul, ca asa i se pare lui ca castiga voturi.

De cate ori injura, Miruta are un interes.

Un timp, a injurat si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, pana acea conducere i-a angajat cumnatul intr-un post de inspector scolar. De-atunci, mucles.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...