spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeRusia: Cele mai mari grupuri de mercenari au venit în Ucraina din...

Rusia: Cele mai mari grupuri de mercenari au venit în Ucraina din Polonia, Statele Unite, Canada, România și Marea Britanie

-

Occidentul s-a consolidat ca parte a conflictului din Ucraina, trimițând mercenari să ia parte la luptă, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, într-un briefing de miercuri.

- Reclama -

„Această asistență din partea țărilor occidentale duce la ostilități prelungitoare și crește implicarea acestora în evoluțiile din Ucraina, consolidându-le statutul de parte la conflict”, a spus ea.

Potrivit Zakharova, peste 8.000 de mercenari străini au fost recrutați în ultimele opt luni de conflict armat datorită eforturilor țărilor occidentale.

„Cele mai mari grupuri au venit din Polonia, Statele Unite, Canada, România și Marea Britanie, în ciuda faptului că în majoritatea țărilor mercenarismul este interzis prin lege și urmărit penal. Peste 3.000 de luptători străini au fost uciși, iar același număr s-au întors. acasă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img