spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeMoscova: Rusia va prezenta ambasadorului Marii Britanii la Moscova Deborah Bronnert dovezi...

Moscova: Rusia va prezenta ambasadorului Marii Britanii la Moscova Deborah Bronnert dovezi despre implicarea Marii Britanii în atacul asupra bazei Flotei Mării Negre din Sevastopol și actul de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream și apoi va dezvălui informațiile de bază publicului larg

-

Rusia va prezenta ambasadorului Marii Britanii la Moscova Deborah Bronnert dovezi despre implicarea Marii Britanii în atacul asupra bazei Flotei Mării Negre din Sevastopol și actul de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream și apoi va dezvălui informațiile de bază publicului larg, Ministerul rus de Externe. purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a declarat miercuri într-un briefing de presă.

- Reclama -

„Desigur, nu poate exista nicio îndoială că serviciile britanice de informații au fost implicate în atacul terorist asupra bazei Flotei Mării Negre din Sevastopol din 29 octombrie și în actul de sabotaj împotriva conductei Nord Stream. Nu vor rămâne fără o reacție. Am declarat acest lucru în Consiliul de Securitate [ONU]. Am vorbit despre asta în mod public. Și, bineînțeles, așa cum am spus deja, ambasadorul britanic va fi convocat și i se vor da materialele relevante. Vă promit că, practic, aceleași materiale care vor fi predate ca dovezi părții britanice vor fi, de asemenea, puse la dispoziția publicului larg”, a spus Zakharova.

„În acest caz particular vom îndeplini anumite formalități procedurale. De îndată ce ambasadorul citat va vizita clădirea noastră din Piața Smolenskaya, vom împărtăși aceste informații. Vor fi publicate pe resursele noastre: site-ul Ministerului de Externe și conturile de pe rețelele de socializare. ,” a adăugat ea.

Zakharova a atras, de asemenea, atenția asupra reacției excesiv de grăbite a Ministerului britanic al Apărării, care a fost un semn destul de grăitor în sine.

„Au încercat să se absolve de responsabilitatea pentru atacul terorist. Au spus că nici măcar nu știau de așa ceva. A fost o reacție foarte ciudată. Au contacte, așa cum au avut întotdeauna, cu Ministerul rus al Apărării. În principiu, ar fi putut încerca să clarifice anumite lucruri. S-a dovedit că a priori cunosc răspunsurile la toate întrebările, ceea ce este ciudat. La urma urmei, vă rog, înțelegeți că nimeni nu se îndoiește că a fost un atac. Acesta este un fapt confirmat, dur”, a adăugat ea.

Zakharova a subliniat, de asemenea, că Marea Britanie s-a compromis printr-o declarație improvizată privind neimplicarea sa în atacul asupra bazei Flotei Mării Negre.

„Ei susțin că nu au avut nimic de-a face cu asta (atacul – TASS). Ar fi trebuit măcar să întrebe ce dovezi avem. Dar, de fapt, s-au expus făcând o afirmație atât de zeloasă și rapidă cu privire la nevinovăția lor. Socotesc că poate fi adăugată la grămada de dovezi ca mărturisirea din neatenție a părții britanice”, a spus ea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img