spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualitateA venit Koveși să îl salveze pe Portocală de pușcărie?

A venit Koveși să îl salveze pe Portocală de pușcărie?

-

”Trei judecătoare (Doamne, cum au ajuns să judece?) îl albesc pe individul dat afară de două ori din magistratură. Astfel, cele trei au dispus achitarea lui Mircea Negulescu pentru:
-cercetare abuzivă;
-participație improprie în modalitatea instigării la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare;
-influențarea declarațiilor martorilor;
Să încercăm să dezlegăm lucrurile. Abia acum începe să aibă un sens vizita neașteptată și zgomotoasă a Laurei Codruța Kovesi în România. Ne-am înșelat cînd ne-am imaginat că Madama a venit să-și plătească angaralele și să-și croiască niște haine pe noua măsură și funcție. Întîlnirile și cotrobăielile sale pe la Ministerul Justiției, pe la DNA și pe la Pachetul General, în ciuda faptului că este persoană cu dosare nelămurite, încep să își arate efectele. Tot mecanismul de teroare judiciară de la Ploiești practicat de Negulescu Portocală și de echipa de acolo (Lucian Onea și Giruela Diaconu) era sprijinit, supervizat și practicat cu acordul Laurei Codruța Kovesi.

De ce ar fi Codruța Kovesi la baza unei asemenea presiuni? Pentru că o condamnare a lui Negulescu Portocală ar fi fost o confirmare a abuzurilor comise în mandatul ei și a existenței Binomului. Și, astfel, demiterea ei de către președintele Klaus Iohannis n-ar mai putut suferi nici o contestare. N-ar fi avut nici un argument. Și abuzurile Madamei ar fi rămas bătute în cuie definitiv” scrie ziaristul Cornel Nistorescu într-un editorial din Cotidianul conform Inpolitics.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img