spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeRusia acuză SUA că a folosit laboratoarele secrete din Ucraina în scopuri...

Rusia acuză SUA că a folosit laboratoarele secrete din Ucraina în scopuri militare

-

Konstantin Kosachev, vicepreședintele Consiliului Federației, a declarat joi că biolaboratoarele conduse de Pentagon din Ucraina urmăresc obiective militare, dovedite de dovezi de nerefuzat.

- Reclama -

„Până în ultimul moment, până la începerea operațiunii militare speciale a Rusiei, nu a fost pe deplin clar cât de periculoase erau activitățile acestor laboratoare”, a declarat Kosachev, care este și co-președinte al Comisiei parlamentare de investigare a SUA.

„Publicul, specialiștii și comisia noastră parlamentară au obținut dovezi incontestabile că această activitate este de natură militară și încalcă drastic angajamentele SUA și ale țărilor care cooperează cu ea în temeiul Convenției din 1972 [privind interzicerea armelor biologice. ]”, a spus parlamentarul.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul locotenent Igor Konașenkov a declarat că în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina, forțele ruse au descoperit dovezi care indică o curățare de urgență de către regimul de la Kiev a urmelor unui program biologic militar, desfășurat în Ucraina și finanțat de SUA. Departamentul Apărării. Potrivit lui Konashenkov, personalul acestor laboratoare din Ucraina conduse de Pentagon a dezvăluit eliminarea de urgență a agenților patogeni deosebit de periculoși pe 24 februarie, și anume, ciuma, antraxul, tularemia, holera și alte boli mortale.

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, pe 9 martie, vorbind la o audiere la Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului SUA, a spus că există unități în Ucraina care au făcut cercetări în domeniul biologiei și că Washingtonul încearcă să împiedice căderea lor. sub controlul forțelor ruse. Potrivit diplomatului, Departamentul de Stat este „îngrijorat de faptul că armata rusă ar putea încerca să preia controlul asupra lor” și lucrează cu Ucraina pentru a se asigura că Kievul poate „preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse. „.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...