spot_img
24.7 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeJustiția franceză demolează statuia Arhanghelului Mihail pe motiv că este "o emblemă...

Justiția franceză demolează statuia Arhanghelului Mihail pe motiv că este „o emblemă religioasă”

-

Curtea Administrativă de Apel din Nantes apreciază că statuia Arhanghelului Mihail instalată în octombrie 2018 într-o piață publică din Les Sables d’Olonne este o emblemă religioasă și confirmă hotărârea instanței de contencios administrativ prin care se cere îndepărtarea acesteia.

- Reclama -

Primăria Les Sables d’Olonne (Departamentul Vendée, Regiunea Pays de la Loire) va trebui să elimine statuia Arhanghelului Mihail din piața publică unde a fost instalată în octombrie 2018. Curtea Administrativă de Apel din Nantes a confirmat hotărârea din 16 decembrie 2021 luată de tribunalul administrativ din Nantes prin care, la cererea unei asociații de atei – federația gândirii libere din Vendée (Fédération de Vendée de la Libre Pensée), a considerat că este vorba despre o emblemă religioasă. Conform sentinței Curții de Apel „ instalarea acestei statui pe un loc public este interzisă de articolul 28 din legea din 9 decembrie 1905 privind separarea Bisericii și Statului”, scrie francebleu.fr.

În martie 2022, primarul din Les Sables d’Olonne, Yannick Moreau a organizat un referendum în care 94,5% dintre cei 4.593 de alegători au susținut menținerea statuii în piață.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...