spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriRomânia a trădat America la ONU pentru migranți

România a trădat America la ONU pentru migranți

-

Adunarea Generală a ONU a ratificat miercuri cu majoritate  Pactul global cu privire la migraţii, destinat să consolideze cooperarea internaţională pentru ”o migraţie sigură, ordonată şi reglementată” şi care a fost adoptat la începutul lunii decembrie, la Marrakech (Maroc), de 165 de ţări membre ale Naţiunilor Unite, informează AFP.

România face în continuare frondă împotriva Americii. Austria, Australia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Israel, Italia, Polonia, Ungaria,Bulgaria, Slovacia, sunt câteva din țările care se opun Pactului.

- Advertisement -

România a refuzat încă o dată cererile americanilor de a respinge Pactul pentru Migrație. 

Anterior datei de 11 decembrie conform France Presse, SUA a cerut mai multor țări din Est să respingă Pactul pentru Migrație, dar România a fost singura țară din Est care a refuzat.

- Advertisement -

Până miercuri, potrivit unor diplomaţi, Washingtonul nu a încetat să exercite presiuni directe şi indirecte asupra ţărilor, cu scopul ca ele să nu adere la Pact.

Denunţat de către naţionaliştii flamanzi, Pactul a provocat ruperea coaliţiei guvernamentale din Belgia, punctată marţi de demisia premierului liberal francofon Charles Michel,care a semnat Pactul în Maroc.

Belgia a votat miercuri, la ONU, în favoarea textului.

Politica migranților e susținută de Germania, Franța și miliardarul George Soros.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img