spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeRetragerea americanilor din Siria: Negocierea cu Erdogan și lăsarea de izbeliște a...

Retragerea americanilor din Siria: Negocierea cu Erdogan și lăsarea de izbeliște a kurzilor

-

Preşedintele american Donald Trump a luat decizia de a-şi retrage trupele din Siria într-o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, după ce liderul de la Ankara s-a angajat să continue lupta împotriva jihadiştilor, a relatat vineri cotidianul turc Hurriyet, relatează AFP și Agerpres.

Convorbirea telefonică dintre Trump şi Erdogan a avut loc pe 14 decembrie. Surse de la preşedinţia turcă au afirmat că cei doi lideri au convenit să coopereze într-un ”mod mai eficient” în Siria.

Discuţiile au intervenit pe fondul unor ameninţări susţinute privind lansarea unei noi ofensive în Siria, în regiunea din estul Eufratului, împotriva miliţiei kurde YPG (Unităţile de apărare a poporului), considerată drept teroristă de către Ankara, dar aliată a Washingtonului în lupta împotriva jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI).

În cursul acestei convorbiri telefonice Trump a luat decizia de a-şi retrage trupele din Siria, a afirmat vineri Hurriyet.

Citând transcrierea convorbirii, cotidianul a afirmat că Trump l-a întrebat pe omologul său turc: ”Atunci o să eliminaţi ce a rămas din elementele Daesh (Statul Islamic) dacă noi ne retragem din Siria ?”. Erdogan a răspuns: ”O vom face”.

SUA îi lasă pe kurzii din Siria fără nici o susținere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img