spot_img
vineri, 5 decembrie, 2025
11.6 C
București

Restaurantul lui Paul Bocuse retrogradat de Michelin

Prestigiosul ghid Michelin a confirmat vineri pentru AFP că a retrogradat în ediția sa din 2020 restaurantul lui Paul Bocuse, etalon în gastronomia franceză, estimând: „calitatea stabilimentului rămâne excelentă, dar nu mai este la nivelul unui restaurant de trei stele”. Patronul celebrului ghid, Gwendal Poullennec, a mers joi în stabilimentul din regiunea lyoneză pentru a face acest anunț, a precizat Elisabeth Boucher-Anselin, director de comunicare al activităților gastronomice și turistice de la Michelin, scrie News.ro.

Au existat critici care spuneau, chiar înainte de decesul lui Paul Bocuse, că restaurantul L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, aflat la nord de Lyon, nu se mai ridică la înălțime, „inspectorii au mers de mai multe ori în 2019 în restaurant” și au concluzionat: „calitatea stabilimentului este excelentă dar nu la nivel de trei stele”. „Trebuie să fim corecți pentru clienți”, „ghidul Michelin este mai întâi făcut pentru cei care merg la restaurant”. Această retrogradare vine după cea a lui Marc Veyrat de anul trecut, cel care a intentat și pierdut un proces contra ghidului.

Hot this week

Topics

Mai mult

    Campioana europeană a Ucrainei la sărituri în apă a cerut cetățenia rusă

    Campioana europeană a Ucrainei la sărituri în apă Sofia...

    FMI avertizează UE: Nu vă atingeți de activele înghețate ale Rusiei

    Fondul Monetar Internațional pledează pentru respectarea dreptului internațional în...

    Spania, avertisment de urgență privind ciocolata Milka

    Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție a emis...

    Articole relationate

    Categorii populare