spot_img
-4.3 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeREÎNVIE SECURITATEA: USR vrea turnători în firme de stat și private

REÎNVIE SECURITATEA: USR vrea turnători în firme de stat și private

-

Un proiect de lege proaspăt depus la Camera Deputaților de către 39 de  parlamentari USR și unul de la PNL urmărește instituirea așa-numiților „avertizori”, care să dea în primire orice încălcare a legii, săvârșită deja sau susceptibilă că se va săvârși, la nivelul companiilor de stat și private, precum și în alte entități juridice de drept public sau privat. O companie care are, spre exemplu, între 50 și 249 de angajați, este obligată să pună la dispoziția acestor „avertizori” canale de raportare interne, să întocmească registre de raportare, să facă periodic o statistică a acestora și să le păstreze minimum cinci ani, scrie Jurnalul.ro.

Iar în ceea ce privește canalele extreme de raportare, acesta vizează înființarea, în cadrul Agenției Naționale de Integritate, a unui serviciu specializat să primească și să soluționeze aceste rapoarte cu privire la prezumtivele încălcări ale legii, aduse la cunoștință, prin delațiune instituționalizată. „Turnătorii” au dreptul la protecție din partea legii, fiind exonerați de răspundere și feriți, fără excepție, de la orice formă de „represalii” din partea angajatorilor. Legea prevede inclusiv delațiunile anonime. 

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială