spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeRealitatea Plus: Spital din subordinea lui Rafila, în centrul unui scandal uriaș!...

Realitatea Plus: Spital din subordinea lui Rafila, în centrul unui scandal uriaș! Asistenți angajați FĂRĂ concurs, când posturile erau blocate; aparatură stricată, pacienții trimiși la o firmă de casă

-

Situație halucinantă într-unul dintre cele mai mari spitale de urgență din Capitală! Este vorba despre spitalul Sfântul Pantelimon acolo unde mai multe persoane ar fi fost angajate fără concurs direct prin semnătura managerului, potrivit unor surse. Mai mult, aceleași surse susțin că unitatea medicală nu a încheiat contracte de mentenanță pentru aparatura medicală, iar CT-ul nu funcționează. În plus, pacienții sunt trimiși către o firmă de casă a spitalului, transmite Realitatea Plus.

Potrivit unor documente obținute de Realitatea PLUS pe surse, observăm faptul că în luna februarie a acestui an, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală au fost angajate mai multe persoane. Vorbim despre doi asistenți în Secția de Ortopendie, doi în secția Medicală, dar și o îngrijitoare și o infirmieră în Blocul Operator. 

- Advertisement -

Pe de altă parte, surse medicale au semnalat mai multe probleme în Spitalul Sf. Pantelimon. Vorbim, în primul rând, de aparatura medicală. Potrivit surselor citate, în acest moment, unitatea medicală nu are un contract pentru mentenanța acestor aparate. 

Mai mult decât atât, CT-ul – un aparat extrem de important  – este nefuncțional din luna noiembrie a anului trecut. Din acel moment, spun sursele citate, pacienții sunt rimiși către un furnizor, o firmă de casă a spitalului, cu care unitatea medicală ar fi încheiat un contract pe o perioadă de 4 ani fără licitație, deși ar fi trebuit să înceteze această colaborare în momentul în care la spital au ajuns un CT și un RMN nou. 

- Advertisement -

Informațiile obținute pe surse ne arată faptul că pentru a repara acest CT ar fi nevoie de un tub care ar costa undeva la 100.000 de euro. Unitatea medicală preferă să plătească facturi către această firmă de casă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img