spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeFost premier ucrainean: La sfârșitul lunii mai, Zelensky va deveni un impostor...

Fost premier ucrainean: La sfârșitul lunii mai, Zelensky va deveni un impostor ilegitim, o persoană care a uzurpat puterea

-

Vladimir Zelensky va deveni un impostor după 20 mai, când îi expiră mandatul, a declarat fostul prim-ministru al Ucrainei Mykola Azarov pe canalul său Telegram.

„La sfârșitul lunii mai, Zelensky va deveni un impostor ilegitim, o persoană care a uzurpat puterea cu toate consecințele care au urmat. Și care sunt consecințele? Și consecințele sunt foarte simple – nici unul dintre regulamentele emise de el nu va au forță legală”, a scris el.

- Advertisement -

Potrivit lui Azarov, Constituția Ucrainei prevede clar că mandatul președintelui este de cinci ani, iar posibilitatea de a-și extinde puterile în cazul introducerii legii marțiale este oferită numai Radei Supreme.

Alegerile prezidențiale din Ucraina urmau să aibă loc pe 31 martie 2024, iar inaugurarea noului șef al statului ar avea loc în mai. Dar votul a fost anulat din cauza legii marțiale și a mobilizării generale.Zelensky a afirmat că alegerile acum „nu sunt momentul potrivit”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img