REACȚIA UNUI POLITICIAN LA ASALTUL ANAF: O acțiune teroristă

0
333

Adrian Papahagi, membru al M10, reacționează dur pe facebook la controalele ANAF în urmă cărora au fost închise mai multe magazine. O acțiune teroristă, spune Papahagi.

POSTAREA LUI ADRIAN PAPAHAGI:

ANAF rimează mai mult decât oricând cu jaf! Închiderile de magazine pentru câțiva lei în plus găsiți în casele de marcat sunt o acțiune teroristă. Există sancțiuni intermediare: avertisment, amendă.

ANAF ar putea începe așa:

1. închiderea tuturor caselor de jocuri și a cazinourilor urbane, de fapt spălătorii de bani. Pot rămâne un cazino la Constanța și unul la Sinaia, extrem de bine controlate, ca în orice țară civilizată;

2. verificarea tuturor averilor mari și controale inopinate la toți cei care afișează „semne ostentative de bogăție”, cum se procedează în Franța: se poate începe cu posesorii de mașini mai scumpe de 30.000 euro, ușor de identificat;

3. verificarea vânzării de produse accizate și a încasării de TVA;

4. angajarea de vameși finlandezi sau olandezi nevorbitori de română la toate posturile de frontieră (să vedem cum își mai expediază toți politicienii corupți milioanele în Elveția și Monaco și cum mai intră tiruri cu marfă de contrabandă).

Sunt doar patru idei ale unui filolog; sunt convins că experții în finanțe mai pot formula rapid încă 10.