spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăhighlightScene halucinante cu Ponta, ministrul învățământului și organizarea Universiadei

Scene halucinante cu Ponta, ministrul învățământului și organizarea Universiadei

-

Preşedintele organizaţiei Student Sport a venit la sediul PSD pentru a-i înmâna premierului Victor Ponta documentaţia pentru candidatura României la organizarea Universiadei 2021, Ponta spunându-le însă că acea competiţie nu poate fi organizată de un ONG şi nu le poate garanta el întreaga finanţare.

- Reclama -

Şeful Guvernului le-a spus totodată că va sprijini organizaţia în acest demers dacă primesc însă şi acceptul celorlalte autorităţi implicate.

În momentul în care preşedintele Student Sport, Adrian Socaciu, a vrut să îi prezinte documentaţia în vederea depunerii aplicaţiei din partea României pentru organizarea Universiadei 2021, Ponta l-a întrebat: „Dar de ce la mine, ce aveţi cu mine?”, transmite Mediafax.

Acesta i-a explicat că el i-a sfătuit anterior pe membrii organizaţiei să se adreseze ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care însă i-a trimis din nou la şeful Guvernului. „Dumneavoastră ne-aţi spus să mergem la Cîmpeanu. Am fost la Cîmpeanu, care ne-a trimis din nou la dumneavoastră”, a spus Socaciu.

Ponta le-a explicat că Universiada nu poate fi organizată de către o organizaţie neguvernamentală, dar că, dacă dispune de toate dovezile de sprijin din partea autorităţilor care vor fi implicate, atunci iniţiativa va fi sprijinit şi de către Guvern. El a precizat însă că nu le poate acorda o scrisoare prin care să garanteze finanţarea aferentă, estimată la 250 milioane euro.

„Dacă aveţi sprijin de la toată lumea, nu e nicio problemă. Vreau să aveţi de la toată lumea că se poate face, eu nu vă împiedic cu nimic, însă cum să vă dau pe un acord 250 milioane de euro? Ce, sunt ai mei? Cum puteţi să garantaţi 250 milioane euro, pe care îi daţi din banii cui?”, i-a spus Ponta şefului ONG.

În final, Ponta le-a cerut reprezentanţilor ONG-ului să îi transmită la cabinet documentele de sprijin pe care le-au obţinut până în prezent din partea altor autorităţi, Socaciu arătându-i o scrisoare de sprijin primită din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, prezent la discuţie, i-a asigurat că va discuta cu ministrul Educaţiei, pentru a afla care este situaţia.

Universiada este o manifestare sportivă şi culturală adresată studenţilor, organizată la fiecare doi ani într-o altă ţară pe baza unei proceduri de selecţie elaborată de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergură, după Jocurile Olimpice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...