Războiul de la Chișinău, faza pe înregistrări: Dodon primea sute de mii de dolari de la ruși, Moscova l-a rugat pe Plahotniuc să finanțeze partidul socialiștilor

0
79

Președintele moldovean și Șeful informal al socialiștilor, Igor Dodon, a confirmat că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia, pentru întreținerea PSRM. Probele se conțin în filmulețul difuzat de Publika.MD, post care aparține oligarhului Vlad Plahotniuc.În convorbirea cu liderul PDMVlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruși, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită. Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid. Acesta a reprodus discuția la temă cu Kozak:

În imagini, Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc câți bani primea lunar din Rusia pentru PSRM. 

Dodon: Am datorii față de partid pentru două luni, ce să fac mai departe? 
Kozak: Voi veniți la putere, lasă-l pe Vlad (Plahotniuc) să-ți dea (bani). 
Dodon: Eu ce, trebuie să-l rog pe Plahotniuc? 
Kozak: Nu, o să-i spun eu despre asta.
Vlad Plahotniuc: Auzi, mie să îmi spui, ți-au dat bani pentru PSRM?
Igor Dodon: Da, pentru întreținere. La noi câte 600-700 mii pe lună
Vlad Plahotniuc: Nu cred
Igor Dodon: Nu credeți?
Vlad Plahotniuc: Sincer, ne depășește acțiunile noastre personale pentru întreținerea PDM

În continuare, lideru PDMVlad Plahotniuc întreabă despre ce sume este vorba, iar Dodon îi spune că de 700-800 de mii de dolari pe lună, dar ar vrea să o majoreze până la 800 de mii – 1 milion pe lună. „Sumele sunt mai mari decât cheltuielile pentru întreținerea PDM„, îi răspunde Vlad Plahotniuc.