spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeRăzboiul american al aluminiului ar putea duce la creșterea vertiginoasă a prețurilor...

Războiul american al aluminiului ar putea duce la creșterea vertiginoasă a prețurilor globale la mărfuri

-

În timp ce SUA și aliații săi rămân fără opțiuni pentru sancțiuni la export, administrația Biden a început să discute despre restricțiile asupra importurilor de aluminiu din Rusia, scrie Vedomosti. Mișcarea ar putea duce la creșterea vertiginoasă a prețurilor globale la mărfuri, forțând consumatorii americani să caute înlocuitori pentru metalul rusesc în altă parte. Furnizorul cheie de aluminiu rusesc, UC Rusal, va fi afectat negativ de astfel de sancțiuni, dar restricțiile directe împotriva companiei nu sunt benefice pentru nimeni, spun experții.

- Reclama -

Bloomberg a raportat mai devreme despre discuțiile de la Casa Albă privind restricțiile împotriva aluminiului rusesc. Sunt cântărite trei opțiuni: o interdicție completă, ridicarea taxelor la un nivel de barieră (echivalent cu o interdicție completă) și sancțiuni directe împotriva UC Rusal. În 2018, Statele Unite au impus deja restricții UC Rusal, dar le-au ridicat după un acord cu fondatorul companiei, Oleg Deripaska.

UC Rusal reprezintă 95% din aluminiul rusesc, a remarcat analistul de la Finam Alexey Kalachev. Dar modul în care restricțiile discutate vor afecta piața și compania însăși depinde de opțiunea aleasă, crede el. În orice caz, decizia ar crește prețurile metalelor din plumb, a adăugat șeful departamentului de analiză a investițiilor de la Tinkoff Investments, Kirill Komarov.

O interdicție totală a importurilor de aluminiu rusesc va forța UC Rusal să caute alte piețe, iar importatorii americani să caute noi furnizori, a adăugat Kalachev. Este posibil ca aluminiul Rusal să găsească utilizare pe piața internă a Chinei la prețuri mai mici, crede Irina Prokhorova de la Otkritie. Dar reorientarea rapidă către Asia nu va fi ușoară, a avertizat principalul analist de la Veles Capital Vasily Danilov.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img