spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăPoliticaRăzboi pe căsătoriile homosexuale în USR/ Jurnalistul Mircea Marian, votant USR: "Vezi,...

Război pe căsătoriile homosexuale în USR/ Jurnalistul Mircea Marian, votant USR: „Vezi, ți-am zis că sunt ai lui Coldea!”

-

Deputatul Cristian Ghinea a afirmat că, la ultima şedinţă a Biroului Naţional al USR, Nicuşor Dan a ameninţat că demisionează de la conducerea partidului dacă acesta se va poziţiona oficial împotriva modificării Constituţiei, situaţie în care membrii BN au decis să amâne decizia pentru miercuri, transmite Antena 3.

”A fost o şedinţă lungă a noului Birou Naţional, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziţioneze împotriva schimbării Constituţiei. Se contura o majoritate clară pentru susţinerea propunerii. Moment în care Nicuşor Dan a ameninţat că îşi dă demisia dacă partidul se va poziţiona. Mai mulţi membri au cedat din păcate acestui şantaj. L-am anunţat atunci pe Nicuşor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să îşi asume personal acest lucru şi că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului şi nu le asumă personal. Emoţia produsă de anunţul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus şi amânării) pentru miercuri”, a scris Cristian Ghinea comentând la o postare de pe Facebook legată de poziţia USR faţă de referendumul privind definiţia familiei în Constituţie.

 Ghinea l-a acuzat că Nicuşor Dan că ţine ”ocupat cu nimicuri” Biroul Naţional recent ales la Congres. De asemenea, deputatul este nemuţumit de modul în care preşedintele USR tratează membrii din partid ai platformei România 100. ”Eu sunt certat în BN şi la grupul parlamentar pt. că fac parte şi din România 100, după ce Nicuşor Dan a făcut ca Dacian Cioloş să nu vină la noi. Au intrat toţi în Parlament defilând cu Cioloş, dar acum se pare că ar trebui să cer voie de la Oana Bâzgan sau Cosette Chichirău să mă asociez cu Dacian Cioloş. E amuzant si tragic în acelaşi timp”, a afirmat Ghinea.
Liderul USR Nicuşor Dan comentează, într-o postare pe Facebook, „presiunea internă ca USR să se poziţioneze pe tema familie creştine”, apreciind că aceasta ar fi o „mare eroare”, care va crea „o fractură internă” de nedepăşit. El răspunde astfel criticilor lui Cristian Ghinea, care a relatat că, la ultima şedinţă a conducerii partidului, Nicuşor Dan a ameninţat cu demisia dacă USR se va pronunţa oficial împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea familiei, astfel că decizia a fost amânată pentru miercuri.
„Există acum o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare. Am cădea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizează şi nu despre ce ne uneşte. Ar fi, mi-e teamă, o fractură internă peste care nu vom putea trece, printr-o poziţionare care ar încălca convingerile intime ale unor colegi ai noştri aflaţi în minoritate”, explică Nicuşor Dan.
Jurnalistul Mircea Marian a comentat supărat pe facebook disensiunile din USR:
Mă uit siderat la șuturile în dinți pe care și le dau între ei liderii USR. Ultimul meci: Ghinea vs Nicușor Dan. Eu am votat acest partid sperând că se va bate cu PSD-ul, nu că se vor tăvăli în noroi pentru micile lor cabale. Poți să îl susții pe Cioloș, pot să ai dispute în partid, dar să te bați și cu PSD-ul. Dar majoritatea celor din fruntea USR îmi par a fi preocupați doar să își rezolve jocurile de putere.
Nu am de gând să îmi dau cu părerea, treaba lor. Dacă sunt parlamentari USR care fac opoziție, așa cum face Năsui, o să scriu despre ei cât de des pot. Dacă sunt parlamentari USR care coabitează ovin cu PSD-ul – așa cum au făcut Ghinea și (!) Nicușor Dan în ședinta în care s-a decis ca Dragnea să își achiziționeze mașină de 120.000 de euro – nu o să mă prefac că nu văd, doar pentru a proteja plăpânda noastră opoziție.
Btw, poate își pune USR om în comisia de control a SRI – de trei luni a lăsat locul gol – ca să nu mă mai uit în pământ când îmi spune lumea: „Vezi, ți-am zis că sunt ai lui Coldea!”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img